19. 10. 2016 - 07:57
Buffon ne razmišlja o penziji: Dokazao kritičarima da je...
907
Shares
Buffon ne razmišlja o penziji: Dokazao kritičarima da je ustvari Supermen

IZVANREDAN PROTIV LYONA

Buffon ne razmišlja o penziji: Dokazao kritičarima da je ustvari Supermen

19. 10. 2016 - 07:57
0
Shares

Golman Juventusa i fudbalske reprezentacije Italije Gianluigi Buffon poručio je da ne razmišlja o odlasku u penziju.

Buffon je posljednjih sedmica na meti kritika nakon nekoliko velikih grešaka, što u nacionalnom dresu, što u dresu šampiona Italije. Pojedini mediji već pišu o tome da 38-godišnji golman više ne igra na visokom nivou.

"Zabavno je kad ljudi žele da vas sahrane, a onda im ti dokažeš da nisu u pravu. Živim za momenat kada će pojesti svoje ishitrene riječi... Kada dođe vrijeme za penziju ja ću to prihvatiti na miran način, ali sada ne razmišljam o tome", rekao je Buffon, prenose italijanski mediji.

Buffon je dodao da želi da učestvuje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Juventus je sinoć na gostovanju kod Lyona slavio 1:0 i tako osvojio tri vrlo važna boda, a najzaslužniji je svakako bio Gigi Buffon koji je nakon nekoliko kikseva ponovo podsjetio sve da je jedan od najboljih svjetskih golmana svih vremena.

U 35. minuti obranio je penal Lacazetteu, zatim i nekoliko stopostotnih prilika Fekiru, a iako je Juve od 54. igrao s igračem manje, 'stara dama' je golom Cuadrada u 76. minuti (samo 7 minuta nakon što je Kolumbijac u šao u igru) slavila u Lyonu. 

"Sam sam sebi bio najveći kritičar, ali nadam se da sam sada neke razuvjerio. Nisam potonuo, nego sam ostao koncentriran jer sam to dugovao i saigračima i navijačima. Pokazali smo da smo odlična ekipa i pobijedili", rekao je Buffon. 

Učitaj još novosti