20. 10. 2016 - 21:28
Svetislav Pešić kandidat za Mulaomerovićevog nasljednika
907
Shares
Svetislav Pešić kandidat za Mulaomerovićevog nasljednika

TROFEJNI STRUČNJAK

Svetislav Pešić kandidat za Mulaomerovićevog nasljednika

20. 10. 2016 - 21:28
0
Shares

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije i doskorašnji trener minhenskog Bayerna Svetislav Pešić nalazi se na spisku kadidata za mjesto kormilara selekcije Bosne i Hercegovine.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela se plasirati na Evropsko prvenstvo nakon čega je Damir Mulaomerović završio svoju epizodu na klupi Zmajeva.

Košarkaški savez BiH uveliko razmatra opcije koje im se nalaze na raspolaganju kada je izbor novog selektora u pitanju, a portal "Mondo" prenosi svoja saznanja da je Svetislav Pešić jedan od kandidata za novog kormilara reprezentacije.

Svetislav Pešić još uvijek nije razgovarao ni s kim o ovoj temi jer se oporavlja od operacije kolena i nije izvjesno da će nastaviti se baviti trenerskim poslom.

Ukoliko legendarni trener prelomi i opredijeli se da ostane u sedlu, čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine pokušaće sve kako bi ga angažovali.

Biografiju proslavljenog košarkaškog stručnjaka krase titule evropskog prvaka sa selekcijama Njemačke (1991. godine) i Jugoslavije (2001. godine), a osvojio je i titulu prvaka svijeta sa "plavima" u Indijanapolisu.

Prethodnog ljeta Svetislav Pešić se povukao s klupe minhenskog Bayerna godinu dana prije isteka ugovora, a njegovo mjesto na klupi zauzeo je selektor "orlova" Aleksandar Đorđević.

Inače, Pešić je kao košarkaš nastupao za sarajevsku Bosnu, a kasnije i vodio taj tim kao trener.

Učitaj još novosti