22. 10. 2016 - 08:54
Mourinho pred Chelsea: Nema ljutnje, nemaju razlog da bude loš...
907
Shares
Mourinho pred Chelsea: Nema ljutnje, nemaju razlog da bude loš doček

PROTIV BIVŠEG KLUBA

Mourinho pred Chelsea: Nema ljutnje, nemaju razlog da bude loš doček

22. 10. 2016 - 08:54
0
Shares

Na konferenciji za medije uoči velikog derbija engleske Premier lige između Chelsesaja i Mancheter Uniteda, samo je jedno glavno pitanje koje se postavlja, a to je kako će navijači na Stamford Bridgeu dočekati Josea Mourinha.

Nakon očajnog starta prošle sezone, Jose Mourinho je napustio Chelsea, da bi sedam mjeseci kasnije preuzeo velikog rivala Manchester United. Portugalski stručnjak je dobio nekoliko pitanja tokom konferencije, a najpopularnija su bila vezana za njegov doček u Londonu.

Mourinho smatra da je sve odrađeno fer, te da je bilo lijepo surađivati sa navijačima Chelseaja sa kojim treba i dalje da ima korektan odnos.

"Čak i kada bi me htjeli izbrisati iz historije Chelseaja, ne bi mogli. Oni su dio i moje historije. Nema loših osjećanja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć", rekao je Mourinho.

"Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim sa grbom Manchester Uniteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije", dodao je Portugalac. 

Učitaj još novosti