22. 10. 2016 - 18:47
Ludnica na Mestalli: Barca spretno slavila u nadoknadi, teža...
907
Shares
Ludnica na Mestalli: Barca spretno slavila u nadoknadi, teža povreda Inijeste

PRIMERA

Ludnica na Mestalli: Barca spretno slavila u nadoknadi, teža povreda Inijeste

22. 10. 2016 - 18:47
0
Shares

Barcelona je u vrućem derbiju u Valenciji pobijedila "šišmiše" s 3:2. Barca je povela golom Lea Messija u 22. minuti na asistenciju Rakitića! Iako, ostaje dilema da li je bio ofsajd, budući da je Luis Suarez ometao golmana i bio u zaleđu...

A Raketa je ušao u igru u 14. minuti umjesto povrijeđenog Inieste. Andres je izišao iz igre u suzama nakon teškog starta Enza Pereza, sumnja se na težu povredu koljena.

I Valencia je u prvom dijelu ostala bez povrijeđenog igrača, Gayà je izišao u 38. minuti, ušao je Abdennour, pa je domaćin zaigrao s trojicom stopera.

Valencia je igrala agresivno i imala je više šansi u prvih 45 minuta (Parejo sam išao na Ter Stegena!), mogla je dobiti i jedanaesterac. Barca je bez Inieste djelovala malo bezidejno, iako je Suarez imao dvije šanse, a u 45. minuti je Neymar pokušao atrakvitno škaricama, nije ušlo...

U 50. minuti Rakitić je pogodio stativu iz odbijanca nakon što je golman odbranio Neymarov udarac! Ali u tri minute nastavka preokret! U 53. Munir je izjednačio, i kao Barcin igrač, nije htio slaviti gol. Da bi u 56. Rodrigo pobjegao Umtitiju i pogodio za 2:1!

Ipak, u 62. minuti Luis Suarez rasparao je mrežu, nakon što je Rakitić pucao glavom, Alves odbranio, a Urugvajac natrčao na odbijanac i iskosa pogodio za 2:2.

Nani je u 82. minuti promašio zicer, nakon Parejova dodavanja, Portugalac je izišao sam pred Ter Stegena, ali pucao je pokraj gola!

A u 93. minuti Rakitić je spasio jednu loptu, Messi je povukao, lopta je krenula Suarezu u kazneni prostor, povučen je, čisti penal! Leo Messi bio je siguran za pobjedu Barce 3:2!

U slavljeničkom klupku igrača Barce Neymara je pogodila plastična boca iz publike! A nakon zadnjeg sudijskog zvižduka nastavilo se natezanje igrača na terenu, ali Barca je proslavila teško izborenu pobjedu. Ali veoma bitnu, kojom je barem nakratko izbila na vrh Primere.

Učitaj još novosti