23. 10. 2016 - 20:00
Šta je najbolji golman Primere poručio Messiju prije izvođenja...
907
Shares
Šta je najbolji golman Primere poručio Messiju prije izvođenja penala?

ARGENTINAC DONIO TRI VELIKA BODA

Šta je najbolji golman Primere poručio Messiju prije izvođenja penala?

23. 10. 2016 - 20:00
0
Shares

Igrala se 92. minuta kada je Aymen Abdennour srušio Luisa Suareza u kaznenom prostoru, sudija Undiano Mallenco odmah je pokazao na najstrožu kaznu i žutim kartonom kaznio stopera Valencije.

Lionel Messi je u ruke uzeo loptu i odlučio da će on izvesti kazneni udarac. Tokom pripreme za izvođenje jedanaesterca, golman Valencije, Diego Alves je pokušavao na razne načine omesti i poljujati Messija ne bi li ovaj promašio kazneni udarac te je tako u jednom trenutku prišao Messiju i rekao mu: – Već sam te zaustavio, i opet ću! Znaš li to? Sjećaš li se toga!?

Sve se to dešavalo pred očima sudije Undiana Mallenca koji je tek poduzeo nešto po tom pitanju nakon silnih prigovora od strane Neymara i Ivana Rakitića. Međutim, nakon što ga je Mallenco udaljio od Messija, Alves je zatražio od sudije da popije vode prije nego li Messi izvede kazneni udarac, sve samo ne bi li omeo Messija u njegovoj pripremi.

Iako je pokušavao i trudio se na razne načine da ga zaustavi, Messi je snažno zapucao u donji desni ugao Alvesovog gola te tako donio tri veoma važna boda svojoj ekipi.

Inače, Alves je najbolji golman Primere bar kada su u pitanju odbrane udaraca s bijele tačke. Više o tome OVDJE.

Inače, omaleni Argentinac je nakon pogotka se obračunao i s navijačima Valencije

(Sport.ba/Barcabih.com)

Učitaj još novosti