25. 10. 2016 - 09:39
Legenda Uniteda kritikovala Mourinha zbog Mkhitaryana
907
Shares
Legenda Uniteda kritikovala Mourinha zbog Mkhitaryana

SMATRA DA TREBA KREIRATI EKIPU PREMA JERMENU

Legenda Uniteda kritikovala Mourinha zbog Mkhitaryana

25. 10. 2016 - 09:39
0
Shares

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Owen Hargreaves je kritikovao aktuelnog menadžera svog bivšeg kluba Josea Mourinha zbog poteza koji su od tog kluba učinili da postane predmet izrugivanja na sve strane.

Mourinho pogubio 'konce' na Old Traffordu i poručio zvijezdi da ide

Naime, Hargreaves je kritikovao Mourinha zbog toga što nikako ne koristi jedno od najvećih pojačanja kluba iz prošlog prelaznog roka Henrikha Mkhitaryana, fudbalera koji je za ogroman novac stigao iz Dortmunda, ali kod Mourinha uopšte ne igra.

„On mora da igra. Ne mogu da vjerujem da se na njega ne obraća pažnja.On bio bio jedan od ključnih igrača u mojoj postavi. I u Dortmundu je imao nešto slabiji start, ali onda je postigao 23 gola i zabilježio 32 asistencije, što su stvarno nevjerovatne brojke.

To nije bilo u nekoj očajnoj ligi sa amaterskim timovima, i teško da bi osim Messija i Ronalda neki igrač mogao da ponovi takvu statistiku.

Mkhitaryan je odličan igrač, ali je vjerovatno osjetljiv kao osoba. Bilo bi idealno da je odmah krenuo sa golovima i asistencijama, ovako je njegovo samopouzdanje sigurno poljuljano", zaključio je Hargreaves.

Učitaj još novosti