25. 10. 2016 - 11:12
Plaćali ga da ne igra, potrošio bogatstvo, a šta će biti sa...
907
Shares
Plaćali ga da ne igra, potrošio bogatstvo, a šta će biti sa morskim psima?

GILBERT ARENAS

Plaćali ga da ne igra, potrošio bogatstvo, a šta će biti sa morskim psima?

Sportske.net
25. 10. 2016 - 11:12
0
Shares

Piše: Sportske.net

O Gilbertu Arenasu znate gotovo sve, u prošloj deceniji jedan od najboljih košarkaša lige, "Agent Zero", što je asocijacija na njegov broj na dresu.

Uzeo ga je na koledžu Arizona tamo krajem prošlog veka jer su mu rekli da će odigrati "nula" minuta u Vajldkatsima pa se potrudio da im se naruga i na taj način.

Imao je velike role u Vašingtonu, godinama bio jedan od najboljih bekova u ligi, povreda kolena ga je usporila kada je bio na vrhuncu, a čuvena afera sa oružjem kada je doneo pištolje u svlačionicu zbog svađe oko kockarskih dugova sa Džavarisom Kritentonom mu je donela i suspenziju. Dugovi su bili tek nekoliko stotina dolara, ali je Gilbert želeo revolveraški obračun.

Kasnije je hapšen zbog oružja, pirotehnike, vlasnik je najboljeg ugovora u istoriji NBA lige, naravno po njega, Vašington je sam sebi pucao u nogu kada su mu dali 111 miliona za šest godina.

Kasnije je trejdovan u Orlando, pa igrao u Memfisu i na kraju u Kini.

Ima 34 godine, davno je završio karijeru, ali je do ove sezone uredno primao čekove.

Naime, Orlando mu je plaćao manje rate, tačnije plaća još uvek, ali se njihova obaveza završava uskoro.

Pogađate, Arenas nema mnogo novca. Ne može više da finansira raskošan stil života, u pitanju je čovek koji ima akvarijum sa morskim psima, recimo, da napomenemo samo jednu od ekscentričnosti.

Ovih dana se oglasio, moraće da ispiše decu iz privatnih škola koje koštaju oko 100 000 dolara godišnje.

"Moraće u državne škole, nemam više novca, kresaćemo troškove", kaže Arenas.

Kada mu Orlando bude isplatio ovih dana poslednji ček,  prihodi će mu biti oko 160 000 godišnje, što su dividende od nekih ulaganja, a aplikacije za mobilne telefone...

Jasno, to je dovoljno da se živi, par dana, ako uzmete u obzir kako Arenas troši novac.

Koliko je zaradio do sada?

Od ugovora u NBA karijeri 160 miliona dolara, bez onoga što je dobijao od Adidasa, dok nisu raskinuli ugovor nakon afere sa oružjem. I to nije jedino što je reklamirao, pa se procenjuje da je Arenas spiskao oko 200 miliona dolara zarađenih u proteklih 15 godina.

Učitaj još novosti