25. 10. 2016 - 16:14
Plavi opušteni: I juniori će dobiti priliku protiv Goražda
907
Shares
Plavi opušteni: I juniori će dobiti priliku protiv Goražda

REVANŠ SUSRET OSMINE FINALA KUPA BIH

Plavi opušteni: I juniori će dobiti priliku protiv Goražda

25. 10. 2016 - 16:14
0
Shares

Željezničar će u srijedu u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa BiH gostovati ekipi Goražda, a u konkurenciji za susret moguća su imena i nekoliko juniora.

Željezničar će u Goraždu braniti prednost od 5:1, a šef stručnog štaba, Slavko Petrović, najavio je da postoji mogućnost da će u konkurenciji za utakmicu biti i nekoliko juniora.

Pored juniora koji već imaju potpisan ugovor - Ajdina Mujagića, Denisa Žerića i Kemala Osmankovića, u konkurenciji će moći biti i pet novih juniora koji su potpisali amaterske ugovore. Riječ je o Amaru Bešireviću, lijevom beku, Anelu Šabanadžoviću, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, Aldinu Hrvanoviću, prednjem veznjaku, Harisu Kurtoviću, desnom beku, te Meldinu Jusufiju koji igra na poziciji lijevog krila.

Glavni skaut FK Željezničar, Aldin Čenan, ističe da je ovo dokaz da Željezničar računa na igrače iz svoje omladinske škole, saopćeno je iz kluba.

"Ugovori s ovih pet talentovanih momaka pokazuju opredjeljenje kluba da se na igrače iz omladinske škole itekako računa. Na njima je da nastave naporno raditi i napredovati i ako tako bude nema sumnje da će uskoro dobiti priliku da zaigraju za prvi tim", kazao je Čenan.

Utakmica s Goraždem je na rasporedu u srijedu od 15 sati.

(Sport.ba/Fena)

Učitaj još novosti