25. 10. 2016 - 17:42
"Čudovište s jezera Como": Tko je "krvnik" Juventusa o kojem...
907
Shares

18-GODIŠNJI JUNAK - NOVI PIRLO

"Čudovište s jezera Como": Tko je "krvnik" Juventusa o kojem bruji Europa!

Gol.hr
25. 10. 2016 - 17:42
0
Shares

"Čudovište s jezera Como"! To je prikladni nadimak koji je dobio 18-godišnji Manuel Locatelli, veznjak Milana koji je jednim potezom uništio Juventus u derbiju prošloga vikenda. Njegova golčina obišla je svijet, a da stvar bude gora, to mu je bio tek treći start u dresu Milana uopće i već drugi senzacionalni pogodak.

Početkom ovog mjeseca Milan je kreirao veliki preokret protiv Sassuola. Gubio je 1:3, u konačnici slavio s 4:3, a Locatelli je postigao fantastičan prvijenac za 3:3. Bila je to još jedna golčina koja je obišla svijet i zaokupila pažnju brojnih velikana koji su se odmah krenuli raspitivati o klincu.

"Loca", kako ga nazivaju suigrači, je odrastao u Leccu, gradiću na jezeru Como. Skaut Atalante uoči ga je na prašnjavom igralištu pored crkve kada je imao svega sedam (7) godina, a Milan ga je "ukrao" kada je napunio 11 godina.

"Uzeo je loptu i predriblao sve"

"Primjetio sam ga pored terena kako strljivo čeka svoj red da zaigra. Kada sam mu rekao da može zaigrati, ušao je, predriblao sve i zabio pogodak", ispričao je čovjek koji ga je uočio Paolo Rota.

Bila je to svojevrsna osveta Atalanti što je Milanu "preotela" talentiranog vratara Emanuelea Alborghettija, a 'rossoneri' nisu mogli ni sanjati kakvog su igrača dobili.

Iako mu je tek 18 godina, Locatelli dobiva brojne epitete i komplimente sa svih strana. Neki ga zovu nasljednikom Demetrija Albertinija, neki Fernanda Redonda, a neki idu toliko daleko da u njemu vide novog Andreu Pirla! Podsjetimo, govorimo o čovjeku s kojim je Milan napravio vjerojatno najveću pogrešku u svojoj klupskoj povijesti kada ga je zbog godina (32) 2011. pustio bez odštete. Pirlo je otišao u Juventus i predvodio ga do četiri uzastopna naslova prvaka Italije.

"Imao sam poster Andree Pirla na zidu u svojoj sobi. Bio je moj idol. Želim ostvariti bolju karijeru od njega. I dan danas gledam njegove utakmice i učim od njega", rekao je Locatelli za Total Italian Football kada su mu rekli s kime ga uspoređuju.

Milan ima svijetlu budućnost

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi otišao je korak dalje i usporedio 'Loca' s jednim od najboljih talijanskih igrača svih vremena - Giannijem Riverom. Ono što ga najviše impresioniralo kod 18-godišnjaka za kojim je poludjelo pola Europe je njegova skromnost.

"Cijenim predsjednikove riječi. Jako sam ponosan zbog svega što je rekao. Planiram ostati s obje noge čvrsto na tlu i nastaviti davati sve od sebe na svakom treningu", komentirala je mlada talijanska zvijezda.

Njegov primarni zadatak nisu pogoci. On u sustavu 4-3-3 igra u sredini veznog reda. Montella od njega traži da sudjeluje u obrambenim zadacima, ali i da istovremeno kreira kada Milan ima posjed lopte u svojim nogama. Za razliku od Pirla Locatelli ima nos i za obranu, odnosno odlično se postavlja u fazi kada suparnik napada i nerijetko prekida protok lopte sjajnim intervencija. Uz to je vrlo smiren i ne paničari kada se na njega radi presing.

Nakon godina jada i muke Milan je trenutno treći sastav talijanske Serie A s dva boda zaostatka za Juventusom. Gladna momčad koju vodi Vincenzo Montella plijeni pažnju zbog svojih mladih zvijezda. Osim spomenutog Locatellija, tu je 17-godišnji vratar Gianluigi Donnarumma, odlični 21-godišnji stoper Alessio Romagnoli (novi Alessandro Nesta) te sjajni napadač M'Baye Niang kojem je također 21 godina.

Učitaj još novosti