25. 10. 2016 - 22:27
NBA nije ni počela, a već je postignut rekord
907
Shares
NBA nije ni počela, a već je postignut rekord

BROJ STRANACA

NBA nije ni počela, a već je postignut rekord

25. 10. 2016 - 22:27
0
Shares

Utakmicama Cleveland - New York, Portland – Utah i Golden State – San Antonio u noći između utorka i srijede startat će nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Titulu osvojenu na spektakularan način prethodne sezone, pobjedom u finalnoj seriji 4:3, brani ekipa Clevelanda, u kome će i ove sezone glavnu riječ voditi LeBron James i Kyrie Irving, a najozbiljnijeg izazivača Cavsi će imati u prošlosezonskom finalisti Warriorsima, na čelu sa sjajnim Curryjem, Thompsonom i od ove sezone spektakularnim Kevinom Durantom.

Naravno, i te kako su vrijedni pažnje i ostali timovi, ali i igrači među kojima, kao nikad prije ima neameričkih državljana – čak 113 iz 41 različite zemlje, što je novi rekord!

Prethodni je iznosio 101, i postavljen je u sezoni 2013/2014., a izjednačen sezonu kasnije.

Kanada je zemlja koja će imati, kao i prethodnih sezona, najveći broj košarkaša u najjačoj ligi na svijetu (11), druga je Francuska s 10, Brazil je treći s rekordnih 9 igrača, Australiju i Španiju predstavljaju 8, Hrvatsku 4…

Čast Srbije, kao što je poznato, brane trojica: Nemanja Bjelica (Minnesota), Nikola Jokić (Denver) i Boban Marjanović (Detroit).

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati naš kapiten Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

Utah Jazz je ekipa s najviše stranaca ove sezone, čak sedam ih je u dresu ekipe iz grada Mormona.

 

Učitaj još novosti