29. 10. 2016 - 10:41
Janjoš: Sutra moramo slaviti iako ćemo nastupiti znatno...
907
Shares
Janjoš: Sutra moramo slaviti iako ćemo nastupiti znatno oslabljeni!

PRED DUEL STARIH RIVALA

Janjoš: Sutra moramo slaviti iako ćemo nastupiti znatno oslabljeni!

29. 10. 2016 - 10:41
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva će u 14. kolu Premijer lige BiH na svom terenu dočekati posljednjeplasiranu ekipu na tabeli NK Čelik. Bordo tim želi protiv starog rivala prekinuti seriju bez pobjede, koja već odavno traje u Premijer ligi BiH.

"Situacija je takva da nas samo tri boda interesuju u nedjelju, jer svaki drugi rezultat bi bio izuzetno nepovoljan po nas. Završili smo dvomeč s Kozarom na najbolji način, ali Sarajevo mora do tri boda kako bi što mirnije dočekali utakmicu u Krupi", kazao je na konferenciji za novinare šef struke Bordo kluba Mehmed Janjoš.

I u ovom duelu tim s Koševa nastupit će znatno oslabljen.

"Protiv Čelika ćemo igrati bez kompletnog veznog reda, koji je u prethodnim utakmicama bio standardan. Naime, Sarić i Radovac imaju po tri kartona, dok je Rustemović povrijeđen", otkrio je Janjoš, pa nastavio:

"Čelik nam je tradicionalno neugodan protivnik, ali imamo 19 bodova i to je za nas neugodan podatak. Želimo u Evropu, a u tom slučaju je pobjeda jedini izbor. Čeliku želim sve najbolje poslije sutrašnje utakmice".

Šef stručnog štaba nije mogao otkriti ko će zamijeniti veznjake koji će propustiti sutrašnji derbi starih rivala.

"Baš i nemamo puno izbora. Vidjet ćemo kakva je situacija s ostatkom ekipe, vjerovatno ćemo u utakmicu krenuti s malo više rizika, s dva napadača u formaciji", rekao je Janjoš, dodavši da ne želi govoriti o problemima unitar samog kluba.

"Rad uprave i čelnici kluba nisu stvari koje nas interesuju, s obzirom na to da smo mi koncentrisani samo na teren", jasno je poručio.

Utakmica između FK Sarajevo i NK Čelik igra se u nedjelju s početkom od 13 sati.

Učitaj još novosti