31. 10. 2016 - 22:53
Više asistencija od Özila, bolji od Hazarda i Sancheza: Je li...
907
Shares
Više asistencija od Özila, bolji od Hazarda i Sancheza: Je li Coutinho najbolji igrač Premiershipa?!

GOAL.COM

Više asistencija od Özila, bolji od Hazarda i Sancheza: Je li Coutinho najbolji igrač Premiershipa?!

31. 10. 2016 - 22:53
0
Shares

Philippe Coutinho istigao je u Liverpool u januaru 2013. godine iz Intera i po mnogima je trenutno jedan od najzaslužnijih što Liverpool ove sezone dijeli vrh i puca na naslov. U prvih deset utakmica Premiershipa ima četiri gola i četiri asistencije, ali vidljivo je kako 24-godišnji Brazilac ima još puno rezervi. 

"Philippe je Brazilac, a kao i većina brazilskih nogometaša, ima neku posebnu magiju u nogama. Ipak, uz to je i radišan, a ono najvažnije skroman je i odličan dečko", rekao je Tottenhamov menadžer Mauricio Pochettino, koji je radio s Coutinhom krakto vrijeme u Espanyolu 2012. godine. 

Njegov sadašnji trener Jürgen Klopp pun je hvale za Brazilca. 

"On ima tek 24 godine, a radi nevjerovatno. To je istina i to je tako. Ne možete uvijek biti genij, on je pravi nogometaš", rekao je Klopp. 

Coutinho u engleskom prvenstvu stvara više šansi od Mesuta Özila, Edena Hazarda i Alexisa Sancheza, a u odnosu na spomenute igrače ima i više dobivenih duela i oduzetih lopti. 

coutinho-liverpool

Pravi je 'all-round' igrač od kojeg recimo Kevin de Bruyne ima jednu asistenciju više, ali zato mu nije ni blizu kada su u pitanju tačnost udarca, uspješni driblinzi, dodiri s loptom i općenito defanzivni zadaci. Hazard ne kreira toliko prilika, a Christian Eriksen ima dvije lopte više oduzete, ali nije zabio niti jedan gol. 

Hvali ga i Luis Suarez koji ističe kako 'radi razliku u Liverpoolu', a legendarni Steven Gerrard ga ističe kao 'next big thing'.

Učitaj još novosti