02. 11. 2016 - 22:01
Loša igra u napadu i 'crna rupa' kobni po Zmajeve
907
Shares
Loša igra u napadu i 'crna rupa' kobni po Zmajeve

KVALIFIKACIJE ZA EP

Loša igra u napadu i 'crna rupa' kobni po Zmajeve

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
02. 11. 2016 - 22:01
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras u Valladolidu od Španije sa 30:21 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bio je to očekivan poraz protiv favoriziranog domaćina, a na klupi bh. tima debitovao je Bilal Šuman.

Dobro smo otvorili meč i imali vodstvo od 4:3 u 12. minuti, ali onda je uslijedio veliki pad u igri Zmajeva te su Španci otišli na 11:4 serijom od 8:0 u 27. minuti. Bila je to crna rupa u našoj igri, ništa nam nije polazilo za rukom u tim trenucima.

Neugiranost naših momaka se itekako vidjela u tim trenucima, te su Španci to itekako iskoristi i odvojili se na šest razlike.

Na odmor se otišlo sa 12:6 za domaće, dopustili smo im veliki broj kontra napada. Igra u napadu nije bila na željenom nivou, nismo imali nekog raspoloženog igrača, a golmani oba tima su zabilježili po šest odbrana.

Opet su tehničke greške nas itekako koštale, a nismo se snašli na njihovu duboku odbranu.

Nastavak nismo dobro otvorili, opet nije bilo rješenja za odličnu odbranu domaćih, a Španci su punili našu mrežu ponajviše iz kontri.

Tako su u 39. minuti imali već velikih 17:7, te primorali Bilala Šumana za minut odmora. Imali su domaći u nekoliko navrata i plus 11, ali smo u 39. minuti spustili na minus osam.

Vidljivo je bilo da su Španci smanjili brzinu, a to su naši iskoristili i odigrali nešto bolje drugi period. Završilo je 30:21, a moramo biti zadovoljni s minus devet kada se zna da smo katastrofalno odigrali sredinu prvog poluvremena. 

Sada nam predstoji duel s Austrijom u nedjelju na domaćem terenu. Treba naglasiti i to da je Finska večeras iznenađujuće slavila u Austriji. 

Najefikasniji u redovima Zmajeva bio je Marko Panić sa sedam golova, dok je Valero Rivera predvodio Furiju sa sedam.

Učitaj još novosti