14. 11. 2016 - 12:07
Senzacija iz Katalonije: Messi i definitivno odbio produžiti...
907
Shares
Senzacija iz Katalonije: Messi i definitivno odbio produžiti saradnju!

MARCA

Senzacija iz Katalonije: Messi i definitivno odbio produžiti saradnju!

14. 11. 2016 - 12:07
0
Shares

Španski dnevni list "Marca" objavio je jutros zaista šokantnu vijest. Naime, prema njihovim tvrdnjama najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi odbio je potpisati novi ugovor s Barcelonom.

O ovome se i ranije nagađalo, a sada prvi put jedan list to i tvrdi. Prema njihovim navodima, omaleni Argentinac još ljetos je trebao produžiti saradnju, a do toga nije navodno došlo prvenstveno zbog pravnih problema.

Podsjetimo, Messi se već mjesecima povlači po sudovima nakon što je optužen da je zajedno s ocem utajio porez i time oštetio državu Španiju za više od četiri miliona eura u periodu između 2007. i 2009. godine.

Inače, Messi je ugovorom je vezan za Barcelonu do 2018. godine i trebao bi odraditi ugovor do kraja, ali njegova budućnost još uvijek je veoma neizvjesna.

Pomenuti list otkriva i to da je svoju odluku da ne potpiše novi ugovor donio još ljetos dok se odmarao sa svojom porodicom.

22222

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ostao je zatečen ovakvim razvojem događaja, ali uspio je donekle ostati smiren.

Sigurno je da će klupski čelnici na sve načine pokušati nagovoriti Messija na produžetak asradnje, ali ostaje itekako upitno da li će to Argentinac i prihvatiti.

Već odavno se nagađa da bi Messija itekako voljeli vidjeti u Manchester Cityju, a današnja vijest im ide itekako u prilog.

Messi je na "Nou Campu" proveo čak 13 godina, ali sve je bliže rastanak...

Učitaj još novosti