16. 11. 2016 - 08:49
Brawn: Rekao sam da je Schumi bolje, ali nisam to mislio!
907
Shares
Brawn: Rekao sam da je Schumi bolje, ali nisam to mislio!

GUARDIAN

Brawn: Rekao sam da je Schumi bolje, ali nisam to mislio!

16. 11. 2016 - 08:49
0
Shares

Nekadašnji bliski saradnik Michaela Schumachera Ross Brawn pojasnio je svoje nedavne izjave u kojima je nagovijestio da je sedmostruki svjetski šampion bolje.

Podsjećamo, Schumi je prije skoro tri godine doživio izuzetno teške povrede nakon pada tokom skijanja, a o njegovom trenutnom stanju se zna vrlo malo.

Brawn je prije nekoliko sedmica u intervjuu za BBC otkrio da postoje ohrabrujući znaci u oporavku legendarnog Nijemca. 

Međutim, u razgovoru za “Guardian”, nekadašnji šef Mercedesa i Ferrarija je pojasnio da nije imao namjeru nagovijesti kako Schumacherov oporavak teče dobro, pošto njegova porodica ne želi objavljivati informacije o njegovom stanju.

Na pitanje da li i dalje posjećuje Nijemca, Brawn je rekao:

"Da, posjećujemo ga. Nadamo se i molimo se da će se jednog dana oporaviti. Citiran sam da sam rekao da je bolje, ali to zapravo nisam mislio, njegova porodica se stara o njegovom oporavku privatno i ja moram to poštovati. Zato ne želim komentarisati njegovo stanje osim toga što ću reći da se nadam da ćemo vidjeti Michaela kakvog smo znali u nekom trenutku u budućnosti".

Brawn je također dodao da je bio šokiran kada je dobio informaciju o Schumacherovoj nesreći.

“Bio sam na putu ka Škotskoj za Novu godinu kada me je pozvala njegova menadžerka. Otkazali smo planove i otišli da budemo uz njega. Bilo je to nevjerovatno traumatično za njegovu porodicu, a veliki šok za nas. Michael je toliko jak, a tokom trkačke karijere je jedino doživio lom noge. Ironija je da mu se to desilo u trenutku kada je vodio miran život i to je strašno”, naglasio je Brawn.

(Sport.ba/Sportklub.rs)

Učitaj još novosti