08. 12. 2016 - 20:07
Cimirot prošao dalje, Šehić završava epizodu u Europa ligi.
907
Shares
Cimirot prošao dalje, Šehić završava epizodu u Europa ligi.

KONYA NESRETNO IZGUBILA OD GENTA

Cimirot prošao dalje, Šehić završava epizodu u Europa ligi.

08. 12. 2016 - 20:07
0
Shares

Prve utakmice Europa lige su završene, a od 17 časova ih je odigrano ukupno šest i ostvareni su sljedeći rezultati:

Šahtar je s uvjerljivih 4:2 slavio na gostovanju kod Brage, ali portugalska momčad je tek u sudačkoj nadoknadi, zbog rezultata druge utakmice, ostala bez Europe. Ukrajinci su već ranije osigurali prolaz pa je trener Fonseca odmarao neke bitne igrače, za utakmicu tako nisu konkurirali ni Darijo Srna ni Eduardo.

Kryvtsov je u 22. minuti osigurao prednost Šahtaru, a povisio je na 2:0 Taison u 39. minuti. Portugalci su do kraja poluvremena uspjeli smanjiti zaostatak pogotkom Stojiljkovića. Ipak Kryvtsov i Taison su se i u drugom poluvremenu upisali u strijelce za uvjerljivu pobjedu svoje momčadi. Konačnih 2:4 je postavio Vukčević u 89. minuti.

Gent je u sudačkoj nadoknadi uspio srušiti Konyaspor i izboriti proljeće u Europi. Pogodak odluke u pobjedi 1:0 je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postigao Coulibaly. Danijel Miličević je odigrao čitavu utakmicu za Gent, a kod domaće momčadi je minute upisao Rijad Bajić (igrao od 66.), Milošević (od 73.) i Hadžiahmetović (od 87.).

SKUPINA H: 1. Šahtar 18 bodova, 2. Gent 8 bodova, 3. Braga 6 bodova, 4. Konyaspor 1 bod.

Fiorentina je pobijedila Qarabag  s 2:1 i ide dalje u Europu kao vodeća momčad skupine. Najbolju priliku u prvom poluvremenu je imala domaća momčad u 32. minuti kada je Dino Ndlovu zatresao vratnicu.

Ipak, gosti iz Italije su uzeli stvari u svoje ruke nakon ulaska Nikole Kalinića u igru i poveli su u 60. minuti preko Matiasa Vecina. On je pogodio s ruba kaznenog prostora nakon dodavanja Kalinića. Lopta je prošla ispod Ibrahima Šehića.

Reynaldo je izjednačio u 76. minuti i time je Qarabagu dao nadu u prolazak, ali je Federico Chiesa samo tri minute kasnije pospremio loptu glavom u mrežu nakon dodavanja Nikole Kalinića za pobjedu Fiorentine. To mu je bio prvi pogodak u dresu Fiorentine, a ubrzo je zaradio i prvo isključenje u karijeri. Viole su posljednjih šest minuta morali igrati s desetoricom.

Nikola Kalinić je igrao od 51. minute, a Milan Badelj je odradio čitav susret. Ibrahim Šehić je branio za Qarabag.

Dalje ide i PAOK zahvaljujući pobjedi od 2:0 protiv Libereca. Rodrigues je pogodio za 1:0 u 29. minuti, a pobjedu je potvrdio Pelkas nakon asistencije Marina Leovca u 67. minuti igre. Leovac je igrao do 82. minute, a Gojko Cimirot je odradio svih 90 minuta.

SKUPINA J: 1. Fiorentina 13 bodova, 2. PAOK 10 bodova, 3. Qarabag 7 bodova, 4. Liberec 4 boda.

Osmanlispor je s 2:0 pobijedio Zürich i ždrijeb Europske lige čeka kao pobjednik skupine. Strijelci su bili Delarge u 73. minuti i Kilicaslan u 89. minuti igre. Vršajević je odigrao čitavu utakmicu za tursku momčad.

Villarreal je slavio s 2:1 protiv Steaue i kao druga momčad skupine nastavlja natjecanje u Europi. Sansone je u 16. minuti osigurao vodstvo Španjolcima, ali je Achim izjednačio u 55. minuti. Tamas je isključen u 79. minuti pa Villarreal u posljednjim minutama susreta s  igračem više nije imao problema osigurati pobjedu. Pogodak odluke je dvije minute prije kraja utakmice postigao Trigueros. Golubović je igrao drugo poluvrijeme za Steauu, a Aganović i Jakoliš su ostali na klupi.

SKUPINA L: 1. Osmanlispor 10 bodova, 2. Villarreal 9 bodova, 3. Zürich 6 bodova, 4. Steaua 6 bodova.

Učitaj još novosti