08. 12. 2016 - 21:25
Plzen zavio u crno momčad Austrije: Medunjanin odličan u...
907
Shares
Plzen zavio u crno momčad Austrije: Medunjanin odličan u pobjedi Maccabija, ali...

DŽEKO UŠAO U DRUGOM POLUVREMENU

Plzen zavio u crno momčad Austrije: Medunjanin odličan u pobjedi Maccabija, ali...

08. 12. 2016 - 21:25
0
Shares

Drugi dio večerašnjih utakmica Europa lige je završen, a postignuti su sljedeći rezultati:


SKUPINA A:

Fenerbahče je pobijedio na gostovanju kod Feyenoorda 1:0 i time je osigurao pobjedu u skupini ispred Manchester Uniteda. Jedini pogodak je postigao Sow u 22. minuti igre. 

Manchester United je pobjedom od 2:0 osigurao proljeće u Europi. Crvenim vragovima tri boda nisu bila dovoljna za prvo mjesto u skupini A. Prvi pogodak je postigao Mkhitaryan u 48. minuti igre. Zorya je jako blizu izjednačenju bila u 73. minuti, ali je United spasila sjajna reakcija Sergija Romera. Pobjedu je potvrdio Zlatan Ibrahimović nakon asistencije Paula Pogbe u 88. minuti.

SKUPINA B:

U utakmici koja je odlučivala u prvom mjestu u skupini B APOEL je s 2:0 pobijedio Olympiakos. Poveli su domaćini u 19. minuti autogolom De Coste, a pobjedu je potvrdio De Camargo u 83. minuti igre.

Young Boys i Astana su se već ranije oprostili od Europe, a u utakmici koja rezultatski nije značila apsolutno ništa slavila je Švicarska momčad s 3:0. Strijelci su bili Frey u 63. minuti, Hoarau u 66. minuti i Schick u 71.

SKUPINA C:

St. Etienne je s 3:2 pobijedio Anderlecht u gostima i tako ih preskočio na prvom mjestu u skupini. Belgijci su u prvih pola sata igre ostvarili dva gola prednosti, a strijelci su bili Alexandru Chipciu i Nicolae Claudiu Stanciu, ali su gosti uzvratili u drugome dijelu. Najprije su promašili jedanaesterac, a potom kreirali preokret u režiji Alexandera Soderlunda (62' i 67') i Kevina Monnet-Paqueta (74'). 

Mainz je u rezultatski nevažnoj utakmici pobijedio Gabalu s 2:0 golovima Hacka u 30. minuti i De Blasisa u 40. Ozobić je odradio 90 minuta, a Franjić je ostao na klupi kod Gabale.

SKUPINA D:

AZ Alkmaar je pobijedio Zenit s 3:2 i tako izborio proljeće u Europi. Strijelci za Alkmaar su bili Rienstra u 7. minuti, Haps u 43. minuti i Tanković u 68. minuti, a za goste iz Rusije Giuliano u 58. te Wuytens koji je deset minuta prije kraja postigao autogol. Zenitu su to prvi izgubljeni bodovi u Europi ove sezone i kao prvi iz skupine idu dalje.

Maccabi je s 2:1 pobijedio Dundalk, ali to mu nije bilo dovoljno za drugo mjesto. Ben Haim je s bijele točke zabio za vodstvo u 21. minuti, a izjednačili su gosti autogolom Dasa šest minuta kasnije pobjedu Izraelcima je osigurao Micha u 38. minuti igre. Haris Medunjanin je odigrao čitavu utakmicu.

SKUPINA E:

Astri je i remi od 0:0 protiv Rome bio dovoljan za ostanak u Europi. Luciano Spalletti je čuvao neke od najvažnijih igrača jer je njegova momčad već ranije osigurala prvo mjesto pa je Edin Džeko zaigrao tek u 70. minuti.

Viktoria Plzen je fantastičnim preokretom pobijedila Austriju iz Beča s 3:2. Gosti su vodili 2:0 nakon 40 minuta igre, a strijelci su bili Holzhauser i Rotpuller. Međutim, Viktoria se vratila golovima Horava (44') i Durisa (72' i 84'). Njihova pobjeda je još veća s obzirom na činjenicu da su od 19. minute igrali bez isključenog Hejda. Filipović je odigrao čitavu utakmicu za Austriju. Unatoč pobjedi, Viktoria nije imala šanse dostići drugo mjesto.

SKUPINA F:

Athletic Bilbao je odigrao 1:1 kod Rapida u Beču, ali to im je bilo dovoljno da osiguraju svoje mjesto u ždrijebu. Joelinton je u 72. minuti Rapidu osigurao prednost, ali su se Španjolci vratili u utakmicu u 84. minuti. Grahovac je odigrao čitavu utakmicu za Rapid, Jelić je igrao do 57. minute, a Močinić nije ulazio u igru.

Utakmica Sassuola i Genka je odgođena zbog magle za petak, a Sassuolo je već ranije osigurao svoje mjesto u Europi.

Učitaj još novosti