10. 12. 2016 - 14:55
Barca slomila otpor Osasune u nastavku: Messi 'razbacao'...
907
Shares
Barca slomila otpor Osasune u nastavku: Messi 'razbacao' domaću odbranu i zabio dva u 550. nastupu

PRIMERA

Barca slomila otpor Osasune u nastavku: Messi 'razbacao' domaću odbranu i zabio dva u 550. nastupu

10. 12. 2016 - 14:55
0
Shares

Barcelona je u 15. kolu Primere na neugodnom gostovanju u Pamploni, na stadionu 'El Sadar' protiv Osasune slavila 3:0 te tako ostvarila devetu pobjedu sezone. 

Katalonci su bili dominantni tokom cijelog susreta i potpuno zasluženo su slavili. Ujedno su smanjili prednost vodećeg Reala na tri boda, barem do večeras dok Kraljevi ne odigraju meč s Deportivom.

Luis Suarez je u 13. minuti primio loptu u šesnaestercu i oštro pucao, ali samo uzdrmao desnu stativu. Prethodno je Urugvajac imao još jednu veliku priliku, a onda je Messi promašio dva zicera. Veliku priliku propustio je i Andes Iniesta koji je u 37. minuti s poludistance poslao loptu tik pored lijeve stative. 

Domaći su nešto bolje otvorili drugo poluvrijeme pa je tako Sergio Leon u 49. minuti odlično pucao iz velike udaljenosti i uzdrmao prečku, ali devet minuta kasnije Barca je ipak povela. Busquets je dodao do Messija koji je povukao prema golu i lijepo 'izbacio' Albu na lijevom boku, a ovaj školski prizemno ubacio pred gol gdje je smiren bio Luis Suarez i samo pospremio loptu u mrežu. Pomalo sumnjiva pozicija, ali pomoćnik se nije oglasio.

Barca je u 72. minuti povisilia vodstvo. Alba je ubacio s lijeve strane, a Messi s nekih osam metara pospremio u spuprotni kut. Zabio je Messi tako u svom 550. nastupu za Barcelonu. Trenutno je na toj ljisti na četvrtom mjestu, iza Puyola, Inieste i nedodirljivog Xavija. 

Alejandro Berenguer je u 82. minuti primio sjajan pas na rubu šesnaesterca i umalo iznenadio Marc-Andre ter Stegena, koji je u posljednji trenutak sjajnom paradom spriječio gol. 

Messiju je domaći golman odbranio tri dobre prilike, ali Argentinac je u drugoj minuti sudačke nadoknade napravio pravi slalom i poslagao po travi praktički cijelu odbranu Osasune i pogodio za 3:0. Sjajan potez Messija koji se ovim golom odvojio na vrhu liste najboljih strijleaca La Lige. 

Ivan Rakitić utakmicu je odgledao s klupe, a spomenimo kako je za goste u 70. minuti ušao potencijalni bh. reprezentativac Kenan Kodro, sin Mehe Kodre koji je igrao za Barcelonu. 

Učitaj još novosti