12. 12. 2016 - 14:08
Navijači Arsenala smatraju da je žrijeb namješten, evo i kako!
907
Shares
Navijači Arsenala smatraju da je žrijeb namješten, evo i kako!

NEZADOVOLJSTVO U LONDONU

Navijači Arsenala smatraju da je žrijeb namješten, evo i kako!

12. 12. 2016 - 14:08
0
Shares

Kao i uvijek nakon izvlačenja parova Lige prvaka, postoje sumnje da je žrijeb namješten. Opravdane ili ne, teško je reći.

Ipak, prije žrijeba mnogi su nagađali da će Bayern se susresti s Arsenalom, kao i da će ponovo koplja ukrstiti Barcelona i PSG.

To se zaista i dogodilo, dok je Real dobro prošao (izvukao Napoli) prema očekivanjima iako je kao drugoplasirani završio grupu.

Nevjerovatno zvuči da će Arsenal već četvrti put odmjeriti snage s Bayernom u osmini finala.

Naime, Bavarci su u sva tri dosadašnja navrata bili uspješniji, a 10 puta susreli su se od 2000. Bayern ima pet pobjeda, Arsenal tri, a Bavarci su preko Topnika ušli u četvrtinale LP 2004./05., 2012./13. i 2013./14.

Na jednom blogu navijača Topnika sumnja se da je žrijeb bio namješten i da je glavnu ulogu odigrao upravo Holanđanin Ruud Gullit.

U obrazloženju, naveli su da je iz jedne posude izvlačeni nepovlašteni, dok su povlašteni bili u ostalim posudama kojih je bilo više. Svaka ekipa je imala svoju posudu, izvlačenjem neotvorene kuglice iz tih posuda znalo se koja je ekipa u pitanju.

Sve što je Gullit kasnije trebalo da uradi jeste da zapamti gdje je ta kuglica, u Arsenalovom slučaju je bilo svega četiri kuglice i to nije bio nikakav problem.

I Holanđanin je pogodio pravu kuglicu...Smatrate li da ovdje ima dovoljno logike?

Učitaj još novosti