14. 12. 2016 - 17:48
Amerikanci nezdovoljni: ''Zar obećavajući Srbin da bude...
907
Shares
Amerikanci nezdovoljni: ''Zar obećavajući Srbin da bude zamjena lošem Nurkiću''

NOVINAR OPLEO PO NURKIĆU

Amerikanci nezdovoljni: ''Zar obećavajući Srbin da bude zamjena lošem Nurkiću''

14. 12. 2016 - 17:48
0
Shares

Nikola Jokić pronašao je pravu formu. Vrhunac serije od četiri dobre utakmice bili su 27 poena i 11 skokova u duelu sa Dalasom. To je bilo dovoljno za kolege iz Denvera za analizu njegovih igara i konstataciju da je Jokić nedovoljno iskorišćeni superstar u nastajanju koji trpi zbog Jusufa Nurkića.

U tekstu lokalnog medija "Milehighsports", novinar Majk Džejkoks ima nekoliko opservacija.

" Uvek sam branio trenera Majka Melouna, ali ovo je poražavajuće. Jedna stvar je izgubiti, ali sasvim druga držati najboljeg igrača ekipe, budućeg superstara na klupi. Igrao je 23 minuta, a u igri je bio Jusuf Nurkić, statistički drugi najlošiji startni centar u NBA ligi. To je apsurd na nivou onoga da u Minesoti Adrijen Pejn počne u petorci umesto Karl-Entonija Taunsa jer je tako tražio, a Tauns bio suviše fin da se suprotstavi. Ništa ne ukazuje na to da je Nurkić bolji igrač ili veći talenat od Jokića , ali je u startnooj petorci jer u Nagetsima znaju da će se buniti ukoliko bude na klupi i da će biti problema u svlačionici", objašnjava Džejkoks.

"Ukoliko Meloun, koji je odrastao čovek i prvi trener u NBA, ne može da kaže 21-godišnjem igraču da sedne na klupu jer je sidro koje vuče na dno najlošiju startnu petorku lige, šta mi onda možemo da uradimo po tom pitanju!? S druge strane, Jokić nije samo još jedan talenat. Možda izgleda tako, pomalo "smotano", ali on je sjajan".

nikola-jokic

"On u sezoni ima prosek od 11 poena, 7,3 skokova i 2,9 asistencija po utakmici, ali to nije ni mali deo cele priče. Ako želite da razumete Jokićev uticaj na igru, morate da imate na umu dva faktora: 1. prvih mesec dana je proveo na poziciji krilnog centra pored Jusufa Nurkića, što nije funkcionisalo, 2. Još igra manje od 24 minuta po utakmici. Malo poređenje, u poslednje četiri utakmice, sa prosekom od 25,4 minuta po utakmici, postizao je 18 poena, 9,8 skokova i 3,5 asistencija. Kako bi najbolje videli njegove brojke, osvrnite se na Jokićeve brojke na 36 minuta po utakmici, 16,5 poena, 11 skokova i 4,4 asistencije. Jedan igrač je bolji od njega po toj statistici, Rasel vestbruk. U stvari, samo četvorica igrača u NBA istoriji su imala takve brojke, Vilt Čemberlejn, Karim Abdul-Džabar i Bil Volton po dva puta, kao i Nil Vok. Dakle, Denver ima igrača za poređenje sa takvim veličinama, a sedi na klupi zbog Jusufa Nurkića.Izvinite ako sam zbog toga malo frustriran".

"Ne postoji razumno objašnjenje zašto jokić igra 24 minuta i to sa klupe. On je istinski superstar u nastajanju i jedan od najsvestranijih igrača u ligi i potpuna je sramota kako ga organizacija Nagetsa tretira. denver je trenutno na učinku 9-15, sa nadama za plejof koje polako izmiču. ipak, iove 24 utakmice su nas bar nečemu naučile, da su Džamal Marej i Nikola Jokić budućnost ekipe. Zato, Meloune, hoćeš li početi tako da ih tretiraš", zaključio je novinar "Milehighsports-a".

SportKlub

Učitaj još novosti