16. 12. 2016 - 16:27
BiH u triler završnici slavila pobjedu nad Izraelom: Musa i...
907
Shares
BiH u triler završnici slavila pobjedu nad Izraelom: Musa i Čampara briljirali!

EP U TURSKOJ

BiH u triler završnici slavila pobjedu nad Izraelom: Musa i Čampara briljirali!

16. 12. 2016 - 16:27
0
Shares

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je danas Evropsko prvenstvo pobjedom protiv Izraela (103:102). Nakon slabog prvog poluvremena, izabranici Jospia Pandže su zaigrali mnogo bolje u preostale dvije četvrtine pa je utakmica otišla u produžetke (90:90).

Prva četvrtina je prošla u fantastičnom izdanju Izraelaca kada je u pitanju šut za tri poena. Naši igrači nisu bili u svom najboljem izdanju te smo imali dosta tehničkih grešaka. Nakon deset minuta igre Izrael je vodio sa 16:24.

U drugoj dionici smo postigli isti broj koševa, imali nekoliko zapaženih akcija, ali su Izraelci nastavili sa dobrim šutem za tri poena i na poluvrijeme imali veliku prednost od 32:49.

Slabije izdanje iz prvog poluvremena se u drugom preobrazilo u fantastičnu partiju naših momaka. Dominirali smo parketom i uspjeli smanjiti zaostatak, pa je rezultat na početku posljednjih deset minuta glasio 55:66.

Najbolji period naše igre bila je posljednja dionica kada smo postigli nevjerovatnih 35 poena i uspjeli rezultatski stići Izraelce, te i povesti. Posljednjih 13 sekundi imali smo prednost od tri poena razlike i činilo se da ćemo slaviti  regularnom toku, ali su Izraelci pogodili trojku praktično sa zvukom sirene i utakmicu odveli u produžetak.

Dodatnih pet minuta bilo je vrlo izjednačeno, igralo se praktično koš za koš. Imali smo poen prednosti 40 sekundi prije kraja, ali nismo iskoristili napad, srećom i Izraelci se nisu najbolje snašli pod našim košem. Čerkezović je skočio i uzeo loptu, fauliran je, ali nije uspio iskoristiti niti jedno bacanje. Posljednje dvije sekunde Izraelci su imali napad za pobjedu, pogodili su obruč, ali ne i koš i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Na kraju smo slavili sa 103:102, a najbolji pojedinac u našoj ekipi bio je Džanan Musa sa 24 poena. Dobru podršku imao je u Čampari koji je postigao 23 koša, a Gegić i Marić su ubacili po 14. Najbolji strijelac meča bio je Izraelac Ebo sa čak 30 koševa.

Narednu utakmicu juniori igraju već sutra u istom terminu, a protivnik će biti selekcija Litvanije. 

 

 

 

Učitaj još novosti