21. 12. 2016 - 08:52
Dybala: Bio sam siroče, ali imam još veći motiv da ostvarim...
907
Shares
Dybala: Bio sam siroče, ali imam još veći motiv da ostvarim najveći očev san!

SJAJNI NAPADAČ JUVENTUSA

Dybala: Bio sam siroče, ali imam još veći motiv da ostvarim najveći očev san!

21. 12. 2016 - 08:52
0
Shares

Paulo Dybala u dresu Juventusa zaludio je Evropu. Najzagrijanija za njegove usluge bila je Barcelona, ali mladi Argentinac odlučio je ostati u Torinu i produžio je ugovor.

Sjajni napadač nije uvijek imao tako blistave trenutke u svom životu, već je kao većina fudbalera koji dolaze izvan Evrope imao veoma teško djetinjstvo.

"Još uvijek plačem za svojim ocem koji je preminuo kada sam imao 15 godina. Borio se s rakom, ali uzalud. Kako bi zaštitili mene, moji najbliži nisu mi puno govorili o bolesti, pa sam lagao sam sebe da će jednog dana ozdraviti."

"I danas sa svojom majkom često pričam o njemu. Često mi se događa da ga sanjam i probudim se u suzama. Moj otac je imao samo jedan san - da jedan od njegova tri  sina postane profesionalni fudbaler. Gustavo koji je najstariji od nas nije uspio, a ni Mariano za kojega su govorili da je jači i bolji od mene. Zbog toga sam imao još veći motiv da ispunim najveću želju svog oca", otkrio je nedavno Dybala, pa nastavio:

"Svaki dan sam morao putovati na trening, a kada je moj otac preminuo, nije me više imao ko voziti, pa me je klub stavio u internat. Nije bilo lako, ostao sam siroče, a moja porodica je bila daleko od mene. Bilo je vrlo teških trenutaka i tada bih se zaključao u sobu i plakao cijelu noć, ali nikada se nisam predavao! Danas znam da je moj otac ponosan na mene i svaki gol koji postignem posvećujem njemu".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti