23. 12. 2016 - 13:44
Bosna Royal i Sparsi večeras igraju derbi 10. kola
907
Shares
Bosna Royal i Sparsi večeras igraju derbi 10. kola

LIGA 10

Bosna Royal i Sparsi večeras igraju derbi 10. kola

23. 12. 2016 - 13:44
0
Shares

Košarkaši Bosne Royal i Sparsa večeras će igrati derbi meč 10. kola Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Susret između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe takmičenja će biti odigran u KSC Skenderija, a treneri oba tima očekuju težak meč ali nadaju se novim pobjedama.

Šef struke Bosne Royal Dušan Gvozdić ističe da je dobro što u košarkaškim krugovima u Sarajevu vlada veliko interesovanje za meč koji sa sobom nosi epitet gradskog derbija.

- Drago mi je što postoji veliko interesovanje za ovu utakmicu i što se spominje gradski derbi, a to je odlično za košarku u Sarajevu. Respektujemo stručni štab i ekipu Sparsa, ali nas samo zanima da odradimo ono što smo se dogovorili u svlačionici. Moramo dati maksimum, a da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju meča - rekao je Gvozdić za Fenu.

U prvom ovosezonskom meču između ta dva tima slavila je ekipa Royal Bosne, ali Sparsi u svom sastavu sada imaju nekoliko igrača koji bi mogli donijeti prevagu. Od povrede ahilove tetive oporavio se Dalibor Peršić, a ekipi se pridružio iskusni plej Zlatko Jovanović.

Trener Sparsa Marko Trbić se nada da će njegova ekipa odigrati bolje nego na početku sezone, posebno u napadu.

- Mislim da smo više uigrani, imamo novih igrača. Očekujem dobar meč, pravi gradski derbi i vjerujem da možemo pobijediti. Očekujem puno bolju partiju, prije svega u napadu, jer odbrana je bolji dio naše igre - rekao je Trbić.

Bosna Royal zauzima prvo mjesto na tabeli s omjerom od sedam pobjeda i dva poraza, dok su Sparsi s pet pobjeda i tri poraza četvrti, ali imaju i utakmicu manje.

Utakmica 10. kola Lige 10 između Bosne Royal i Sparsa će biti odigrana u KSC Skenderija od 18.30 sati, prenosi Fena.

Učitaj još novosti