06. 01. 2017 - 11:57
Spahić bi u crno mogao zaviti HSV!
907
Shares
Spahić bi u crno mogao zaviti HSV!

POTRAŽNJA OTPREMNINE

Spahić bi u crno mogao zaviti HSV!

06. 01. 2017 - 11:57
0
Shares

Iznenađujući postupak za raskidom ugovora koji je HSV ponudio Emiru Spahiću mogao bi imati značajne finansijske posljedice za njemački klub, jer Zmaj je pokrenuo zahtjev za dobivanje otpremnine, ali u slučaju izostanka dogovora mogao bi i Spahića poslati na tribine do kraja sezone.

Hamburger Morgenpost prenosi da je naš stoper preko svog zastupnika Daniela Delonge zatražio novčanu naknadu od milion eura, što i nije toliko čudno s obzirom da je imao godišnja primanja od 2,5 miliona eura, a pomenuta cifra je u skladu s novčanim iznosom koji bi zagaranotvano dobio ugovorom koji ističe na ljeto.

Spahić još uvijek nije zvanično dobio raskid ugovora, nego samo ponudu HSV-a za prekidom saradnje, a isti izvor navodi da bi u slučaju izostanka dogovora dvije strane bh. stoper do kraja sezone mogao preseliti na tribine.

Za sada nema naznaka da li će i kakav dogovor biti postignut, jer Spahić se ne odriče svojih potraživanja, ali sigurno je da u Hamburgu više ne računaju na usluge rekordera po broju nastupa u dresu reprezentacije BiH.

Učitaj još novosti