07. 01. 2017 - 10:14
Lovren otkrio smicalicu pomoću koje funkcioniše odbrana Redsa
907
Shares
Lovren otkrio smicalicu pomoću koje funkcioniše odbrana Redsa

DOLAZAK MATIPA MU JE OLAKŠAO SITUACIJU

Lovren otkrio smicalicu pomoću koje funkcioniše odbrana Redsa

07. 01. 2017 - 10:14
0
Shares

Jurgen Klopp oformio je čvrst obrambeni tandem kojeg čine Dejan Lovren i Kamerunac Joel Matip koji je ovog ljeta pristigao iz njemačkog Schalkea. Dvojac se vrlo brzo uigrao, jednostavno je između njih je odmah 'kliknulo'.

"Definitivno smo razvili sjajan odnos. Uživam igrati s njim. On je super, smiren tip i lijepo se razumijemo u igri. Nadam se da će se to nastaviti idućih godina," rekao je Lovren.

Zajedničko im je to što obojica tečno govore njemački jezik - Lovren je sedam godina djetinjstva proveo u Njemačkoj, dok je Matip godinama igrao u Schalkeu.

"U situacijama gdje moramo brzo dogovarati stvari na terenu, pričamo njemački. Protivnici su uvijek blizu nas i to nam koristi budući da ne znaju jezik. I to funkcionira, naročito kod prekida," otkrio je tajnu hrvatski reprezentativac.

Lovren je također otkrio kako je njegova druga sportska ljubav - tenis.

"Moj djed uvijek govori kako sam sportaš koji je stvoren za tenis. Sada je to moj drugi hobi i volim ga. Igram kada imam vremena tijekom ljeta  uživam u igri. Bio sam ljetos i u Wimbledonu kada je pobijedio Andy Murray. Bilo je to sjajno iskustvo, potpuno drugačije od nogometa. Ljudi su  fino obučeni i jako su tihi."

Prisjetio se uzora iz mladosti i priznao kako se uvijek divio Johnu Terryju.

"U mladosti su mi uzori bili većinom igrači iz talijanskog prvenstva - Paolo Maldini, Alessandro Nesta i Javier Zanetti, ali u Engleskoj sam uvijek volio Johna Terryja. On je u to vrijeme imao 25 ili 26 godina i bio je na vrhuncu."

Redsi' su trenutno drugi u Premiershipu, pet bodova iz lidera Chelsea poslije 20 odigranih kola, a Lovren je jedan od lidera na terenu. Vole ga i navijači s kojima je jako prisan, a pokazao je to i objavom na Instagramu gdje je pozvao sve da daju svoj glas navijačima s utakmice Liverpoola i Borussije Dortmund u najnovijoj Fifinoj nagradi

Učitaj još novosti