09. 01. 2017 - 14:40
Obični smrtnik: Napadač Reala ima platu igrača iz treće lige
907
Shares
Obični smrtnik: Napadač Reala ima platu igrača iz treće lige

MARIANO DIAZ

Obični smrtnik: Napadač Reala ima platu igrača iz treće lige

09. 01. 2017 - 14:40
0
Shares

U moru iznimno dobro plaćenih fudbalera, uvijek se može pronaći i poneki s plaćom koju mogu zamisliti i obični smrtnici.

Nema ih mnogo u velikim klubovima, ali tu i tamo može se pronaći poneka zvijezda zalutala u društvo preplaćenih gorostasa.

U Barceloni je na toj listi među posljednjima sjajni bek i prvotimac Sergi Roberto, a u Realu postoji fudbaler koji se ne može pohvaliti visinom svojih mjesečnih primanja. Njegovo ime je Mariano Diaz, a ove sezone sve češće dobija priliku da igra za prvi tim Kraljevskog kluba.

Ovaj reprezentativac Dominikanske Republike nedavno je zabio zlata vrijedan gol u velikom preokretu Madriđana protiv Deportiva, a uprkos sve važnijoj ulozi u prvom timu, on je i dalje ubjedljivo najslabije plaćen igrač evropskog prvaka.

Njegova sedmična plaća prema izvještajima španskim medija, iznosi ''skromnih'' 5.000 funti dok prve zvijezda tima, poređenja radi, zarađuju i do 365.000 funti sedmično, koliko legne na račun Cristiana Ronalda. Platu ovog napadača bez problema zarađuju igrači nekih trećeligaša u fudbalski najbogatijim evropskim zemljama.

Mariano je, inače, rođen 1993. godine u Barceloni. Fudbalsku abecedu učio je u Madridu, nastupao je za rezervni sastav Kraljevića gdje je bio jedan od najefikasnijih igrača posljednjih godina. Ugovor s klubom veže ga do 2021. godine, piše N1 BiH.

Učitaj još novosti