12. 01. 2017 - 09:49
'Bild': Halilović se vraća u Španiju na posudbu!
907
Shares
'Bild': Halilović se vraća u Španiju na posudbu!

STIŽE NA MESTALLU

'Bild': Halilović se vraća u Španiju na posudbu!

12. 01. 2017 - 09:49
0
Shares

"Alen želi više igrati i zato želi promjenu. Posudba je vrlo vjerovatna", rekao je prije nekoliko dana sportski direktor HSV-a Jens Todt i tako potvrdio da će Halilović nakon samo šest mjeseci napustiti Hamburg.

Halilović je u HSV stigao ljetos za pet miliona eura, ali kako se nije nametnuo ni Bruni Labbadiji ni Marku Gisdolu, nekako je i logičan slijed događaja da želi promijeniti sredinu. U njemačkom mu klubu najviše zamjeraju to što misli samo na napad, malo radi u odbrani i ne pomaže momčadi.

Međutim, kako se radi o izrazito talentiranom, mladom igraču, HSV ga ne želi prodati jer vjeruje da će im u budućnosti itekako koristiti, stoga su izabrali posudbu. S tom se opcijom ponovo u igru uključila Valencija koja je igrača željela kupiti ljetos, ali ga na kraju nije dovela zbog neslaganja u finansijskim detaljima.

Posudba bi odgovarala španskom klubu koji se muči u domaćem prvenstvu i zauzima 17. poziciju, jednu iznad zone ispadanja. U potrazi za kreativcem u igri, ponovno su se vratili na Halilovića, a "Bild" piše da će u sljedećim danima poslati i službenu ponudu za posudbu do kraja sezone.

Dodajmo i da Halilović jedini od zdravih igrača nije dobio priliku u pripremnoj utakmici protiv Al Nasra (5:0), a "Bild" ističe kako je to znak da ga HSV čuva, jer ne želi da posudba otpadne u zadnji tren zbog eventualne povrede.

Učitaj još novosti