12. 01. 2017 - 14:52
Neymar majstor asistencija, Suarez zabija kao na traci, Messi...
907
Shares
Neymar majstor asistencija, Suarez zabija kao na traci, Messi rešeta iz slobodnjaka

MSN U ODLIČNOJ FORMI

Neymar majstor asistencija, Suarez zabija kao na traci, Messi rešeta iz slobodnjaka

12. 01. 2017 - 14:52
0
Shares

Iako je Barcelona dosta loše ušla u novu godinu, utakmica protiv Athletic Bilbaa (3:1) je bila prilika da nas podsjete na ono u čemu smo uživali ranije ove sezone, ali i prethodnik. Bila je to savršena predstava MSN-a, baš kao u najbolja vremena.

Neymar je postigao prvi pogodak još od listopada. Iako je više od 1.000 minuta bio bez pogotka, njegov doprinos nije upitan. U prosjeku je imao asistenciju u svakoj utakmici prije revanš utakmice kupa (0.8).

Asistenciju je upisao i u srijedu, a Luis Suarez je njegovim dodavanjem iz voleja postigao svoj 100. pogodak za Barcu u 120. nastupu za klub.

Bio je to i 300. klubgol  postignut od trojca MSN otkako igraju zajedno - Lionel Messi je dao 124, Suarez 100 i Neymara 76. Postigli su 300 pogodaka u dvije i pol sezone!

A Lionel Messi je skinuo još jedno postignuće svoje karijere! Da, postoje stvari koje sjajni Argentinac još uvijek nije ostvario, ali nakon jučerašnje utakmice, na tom je popisu jedna stavka manje. Naime, Messi je Athleticu zabio iz slobodnjaka, baš kao i u prvoj utakmici prošle sedmice, ali i Villarrealu za vikend. Prvi je put u karijeri Argentinac postigao tri slobodnjaka u tri uzastopne utakmice.

A nakon što je fantastični trojac upisao pogotke, Barcelona se pasirala među najboljih osam momčadi Kupa kralja i sedmu sezonu u nizu. A ako MSN nastavi ovako igrati, nema sumnje da mogu do samoga kraja.

"Leo Messi je još jednom bio odlučujući igrač, kao i obično, i niko nikada nije bio bolji od njega. U svim segmentima igre - u slobodnjacima, u akcijama, on osjeća igru i sposoban je pronaći najbolje rješenje svakoga puta. On saigrače čini boljima", rekao je nakon utakmice Luis Enrique, prenosi Goal.

Učitaj još novosti