28. 01. 2017 - 09:38
Da li je ovo znak da Pjanić napušta Juventus?
907
Shares
Da li je ovo znak da Pjanić napušta Juventus?

Da li je ovo znak da Pjanić napušta Juventus?

28. 01. 2017 - 09:38
0
Shares

Corentin Tolisso mogao bi na ljeto obući dres torinskog Juventusa. Ovaj 22-godišnji Francuz trenutno nosi dres Lyona, a prema pisanjima italijanskih medija, Stara dama je počela pregovore o njegovom dolasku u Torino.

Bianconeri su za usluge ovog fudbaleru Lyonu spremili ponudu od 40 miliona eura, što bi trebalo biti dovoljno da ovaj sjajni fudbaler narednog ljeta obuče dres aktuelnog prvaka Italije. 

Njegov dolazak bi mogao značiti i eventualni odlazak Miralema Pjanića iz Torina. Tolisso, baš kao i Pjanić, može pokrivati pozicije centralnog i defanzivnog veznog igrača, a ponuda za njega je pojačala priče o transferu bh. fudbalera u Arsenal. Topnici su u prethodnih nekoliko sedmica često povezivani s Pjanićem i veoma lako se može desiti da na kraju bh. veznjaka i vidimo u timu iz Londona. 

S druge strane Tolisso je gotovo siguran stanovnik Torina od naredne sezone, a interesantno je svakako da je u ljeto 2016. godine Lyon odbio "skromnu" ponudu Napolija za ovog fudbalera, a koja je iznosila 25 miliona eura.

Učitaj još novosti