29. 01. 2017 - 16:15
Ronaldinho potpuno iskreno: Ne želim u upravu svog bivšeg kluba!
907
Shares
Ronaldinho potpuno iskreno: Ne želim u upravu svog bivšeg kluba!

Ronaldinho potpuno iskreno: Ne želim u upravu svog bivšeg kluba!

29. 01. 2017 - 16:15
0
Shares

Legendarni Brazilac Ronaldinho rekao je da ne želi da bude član uprave PSG-a, ali da se smatra počasnim ambasadorom kluba.

“Nemam namjeru da se priključim upravi svog bivšeg kluba. To nije za mene, ja to ne volim, ne planiram tako nešto”, rekao je Ronaldinho za radio RMC.

Upitan da li bi prihvatio ulogu počasnog ambasadora PSG-a, on je odgovorio da bi mu to bilo zadovoljstvo, ali da se već oseća kao amasador kluba.

“Oslovljavaju me kao bivšeg igrača PSG-a”, dodao je Ronaldinho, poznat po širokom osmjehu, ali i brzim nogama i nevjerovatnoj tehnici.
 
“Lijepo je vidjeti u kakvoj je situaciji sada klub. Ovo su druga vremena, klub je pretrpio velike promjene, ali kada sam bio u PSG-u, bio sam veoma sretan”, naveo je.

On će prisustvovati utakmici PSG-a i Monaca u nedjelju, a brazilski mediji prenijeli su da će dobiti počasni trofej pariskog kluba.

Ronaldinho je igrao za PSG od 2001. do 2003. godine, a prije toga karijeru je počeo u Gremiju. Igrao je još za Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Keretaro i Fluminense. Trenutno pregovara sa brazilskim klubom Koritibom.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. godine, Kup Amerike (1999) i Kup konfederaija (2005). Zlatnu loptu osvojio je 2005. godine i izabran je među 100 najboljih fudbalera svijeta.

Učitaj još novosti