04. 02. 2017 - 22:23
Ni trener nije znao: Gdje je nestao Jusuf Nurkić?!
907
Shares
Ni trener nije znao: Gdje je nestao Jusuf Nurkić?!

Ni trener nije znao: Gdje je nestao Jusuf Nurkić?!

04. 02. 2017 - 22:23
0
Shares

Košarkaši Denver Nuggetsa su savladali Milwaukee Buckse rezultatom 121:117 uz sjajnu partiju reprezentativca Srbije Nikole Jokića koji je na ovom duelu upisao prvi triple-double u karijeri. No, sjajnim partijama Jokića, u drugi plan je pao reprezentativni centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.
Nurkić u posljednja dva mjeseca jednostavno ne dobija šansu i očigledno je da je Denver odabrao Jokića kao igrača koji će im biti ključni pod koševima u sezonama koje dolaze.

Ne može se reći da ni sam Jusuf Nurkić nije kriv za ovakav razvoj situacije i sigurno je da će neki od timova koji ga uzme u narednom periodu morati raditi dosta na poboljšanju svakog dijela njegove igre. Često možemo pročitati analize stručnjaka u kojima stoji da je Nurkić bio puno bolji igrač kada je tek došao u NBA ligu, nego sada i da nije ostvario nikakav napredak.

Sinoć se na poluvremenu protiv Bucksa desila jedna vrlo zanimljiva situacija. Naime, Nurkić je bio na klupi u prvom dijelu meča, da bi onda u drugom jednostavno nestao. Ni trener Moses Malone nije imao objašnjenja za ovu situaciju.

"Ne znam. On je ostao u svlačionici na poluvremenu meča. Iskreno ne znam zašto je ostao u svlačionici, možda zbog tretmana koljena ili stopala. Tek sam na početku drugog dijela meča saznao da ga neće biti", rekao je Malone.

Učitaj još novosti