14. 02. 2017 - 09:42
Pape otkrio nepoznate detalje oko dogovora sa Emirom Spahićem!
907
Shares
Pape otkrio nepoznate detalje oko dogovora sa Emirom Spahićem!

Pape otkrio nepoznate detalje oko dogovora sa Emirom Spahićem!

14. 02. 2017 - 09:42
0
Shares

Sportski mediji u Alanyi slave Safeta Sušića. Naš stručnjak je na klupi turskog Alanyaspora ostvario pobjedu na debiju nad Genclerbirligijem od 3:0 i na taj način još jednom skrenuo pažnju na sebe, piše Avaz.ba.

Bivši bh. selektor, koji je krajem januara stigao u ovaj klub, u kratkom periodu je ostvario pomake što je na kraju rezultiralo trijumfom, ali i prekidom serije loših rezultata.

– Uspjeli smo prekinuti lošu seriju od tri uzastopna poraza. Malo smo dahnuli, što ni naš narod rekao, ali smo još daleko od cilja koji se zove opstanak – kaže u razgovoru za Avaz.ba Safet Sušić.

Pape priznaje da ekipa nije loša, ali za neke veće uzlete nedostaju dva, tri igrača.

– Evidentno je da ima tu kvalitetnih igrača, od Brazilca Wagnera Lova, kojeg se mnogi sigurno sjećaju dok je bio u ruskom CSKA s našim Elvirom Rahinićem, do Grka Georgiosa Tzavellasa, koji nam je u novembru zabio onaj kobni gol u 95. minuti u meču Grčka i Bosna i Hercegovina za 1:1 – priča nam Sušić.

Bivši bh. selektor je u nekoliko dana zimskog prijelaznog roka uspio angažirati igrača Dinamo Zagreba Juniora Fernandesa koji je u turski tim stigao na posudbu do kraja sezone.

– Tu je i Darko Lazić iz Srbije, koji je sjajan igrač. Meni se dopada i talentirani Turčin Emre Akbaba, koji je sjajan igrač, i na kojeg neću moći računati u narednom meču protiv Trabzonsopra u gostima – kaže Sušić.

Sušić je potvrdio informaciju do koje smo došli da je posljednjih dana prijelaznog roka bio u kontaktu sa Emirom Spahićem, ali da transfer nije realiziran samo zbog nedostatka vremena. Pape je dodao da je nedostajalo nekoliko sati do angažmana suspendiranog igrača HSV-a.

– Bili smo u razgovorima, ali da sam imao više vremena, jer se prijelazni rok završavao, Spahić bi sigurno došao da nas pojača. Žao mi je što nije došlo do realizacije, ali šta je, tu je – kazao je Sušić.

Alanyaspor se trenutno nalazi u zoni opstanka. Nalaze se na 14. mjestu sa 21 bodom, ali Sušića zabrinjava činjenica da će njegov tim do kraja biti domaćin samo šest puta, a osam mečeva će igrati u gostima.

Učitaj još novosti