21. 02. 2017 - 23:34
Spektakl u Manchesteru: Osam golova i pobjeda Cityja
907
Shares
Spektakl u Manchesteru: Osam golova i pobjeda Cityja

Spektakl u Manchesteru: Osam golova i pobjeda Cityja

21. 02. 2017 - 23:34
0
Shares

Bila je ovo utakmica u kojoj se očekivalo mnogo golova, ali niko nije očekivao da će ih pasti baš osam.  Upravo to se desilo na Etihadu. Prva je do vodstva došla ekipa Manchester Cityja i to u 26. minuti, a strijelac je nakon asistencije Sanea bio Sterling. Tada je počela golijada o kojoj će se godinama pričati.  

Nastavak meča donio je opšti haos. Obje ekipe su bukvalno u svakom drugom napadu imale stopostotnu priliku, a gledatelji su vidjeli još čak pet golova i jedan promašeni penal. Priliku da možda i dokrajči Manchester City imao je Falcao u 50. minuti, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Caballero. Samo osam minuta kasnije stigla je kazna za goste jer je Aguero nakon velike greške Subašića pogodio za 2:2. Monaco se ni tada nije prepao pa su nakon samo tri minute stigli do novog vodstva, a strijelac remek djela je bio Falcao. Na njegov gol obratite posebnu pažnju.  

Manchester City je od tog trenutka shvatio ozbiljnost situacije pa su ubacili u brzinu više. Izjednačili su u 71. minuti kada je Aguero postigao svoj drugi gol na meču. Samo šest minuta kasnije City je poveo sa 4:3 i to golom Stonea. 

Konačan rezultat u ovom neponovljivom meču postavio je Sane u 82. minuti za veliku pobjedu Cityja.

Učitaj još novosti