22. 02. 2017 - 23:02
Rezervisti donijeli pobjedu Juventusu u Portu
907
Shares
Rezervisti donijeli pobjedu Juventusu u Portu

Rezervisti donijeli pobjedu Juventusu u Portu

22. 02. 2017 - 23:02
0
Shares

Aktuelni prvak Italije je uz dosta muke uspio da dođe do pobjede u Portu, ali je večerašnjim trijumfom jednom nogom zakoračio u četvrtfinale ovog takmičenja. Juve je od prve minute imao incijativu na sredini terena, ali se Porto odlično branio. 

Domaće igrače na cjedilu je ostavio Alex Telles koji je za svega dvije minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te je Porto od 27. minute igrao sa igračem manje. Međutim, iako su imali igrača više Juventus nije uspio to iskoristiti sve do 72. minute utakmice. 

U 67. minuti Allegri je na teren odlučio uvesti Marka Pjacu, a svega pet minuta kasnije hrvatski reprezentativac je zatresao mrežu Porta za veliko slavlje gostujućih navijača. Minutu kasnije Allegri je dao šansu Daniju Alvesu koji je nekoliko minuta kasnije u svom prvom kontaktu pogodio za konačnih 2:0. 

Ovim izmjenama Allegri je pokazao da je odličan stručnjak, te da nije slučajno na klupi Stare dame. Juve ima ogromnu prednost pred revanš u Torinu i Portu će biti zaista potrebno čudo da se plasira u naredni krug. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta.

Učitaj još novosti