23. 02. 2017 - 17:24
Baždarević: Bešićev povratak raduje, problem što neki igrači...
907
Shares
Baždarević: Bešićev povratak raduje, problem što neki igrači nemaju kontinuitet

Selektor naše nogometne reprezentacije

Baždarević: Bešićev povratak raduje, problem što neki igrači nemaju kontinuitet

23. 02. 2017 - 17:24
0
Shares

BiH se trenutno nalazi na trećem mjestu grupe H sa sedam bodova, pet manje od prvoplasirane Belgije, dok je Grčka druga s deset poena. Naredna utakmicu BiH za SP u Rusiji igra protiv Gibraltara 25. marta na Bilinom polju u Zenici.

Bh. selektor smatra da ima još vremena do narednih utakmica, istakavši da bi bilo poželjno da su igrači u dobroj formi.

- Međutim, najvažnije je da svi igrači igraju. Problem je što neki nemaju kontinuitet, a drugi igraju izvanredno, briljiraju, ali na nama je da tražimo ravnotežu i da onima koji ne igraju, u pripremnim danima učinimo da ih što bolje pripremimo - izjavio je Baždarević.

Prokomentirao je i igre Edina Džeke, koji ove sezone igra fenomenalno u dresu Rome. Smatra da je odnos javnosti prema njemu ponekad nepravedan.

- On kad igra dobro, vi svi kažete super, kad ne igra bacate ga, ne bih komentarisao. Ono što rade pojedinačni igrači je velika stvar za fudbal i reprezentaciju - jasan je selektor.

Baždarević ističe da protiv Gibraltara neće tražiti alibi za neuspjeh.

- Svi znamo da je protivnik lakši, oni su sigurno autsajderi, ne trebamo sad preuveličavati stvari. Uvijek treba biti ozbiljan i obaviti posao. Tri boda su tri boda, ista su i protiv Belgije i protiv Gibraltara. Trebamo što bezbolnije odigrati tu utakmicu i da čekamo ono što je mnogo teže a to je Grčka - istakao je bh. selektor.

Raduje ga povratak Muhameda Bešića, ljubimca navijača koji se nametnuo bespoštednom igrom za bh. dres, a koji nastupa za Everton. Bešić se povrijedio prošle godine krajem augusta, a njegov potpuni oproravak se očekuje uskoro.

- Sigurno da bismo željeli da se vrati što prije. Nadam se da će biti dostupan za narednu utakmicu, ako ne onda za drugu još važniju protiv Grčke. Mislim da će biti veliko pojačanje naročito ako vrati svoju formu koju želimo svi. Njegovo odsustvo je palo teško svima nama - zaključio je Baždarević.

Izvor: FENA

Učitaj još novosti