17. 04. 2017 - 11:46
Hasan Karahodžić novi državni prvak u boksu
907
Shares
Hasan Karahodžić novi državni prvak u boksu

KATEGORIJA DO 60 KG

Hasan Karahodžić novi državni prvak u boksu

FENA
17. 04. 2017 - 11:46
0
Shares

Mladi bosanskohercegovački bokser i stipendista Fondacije "Izvor nade" Hasan Karahodžić na 24. pojedinačnom državnom prvenstvu u boksu za seniore osvojio je titulu državnog prvaka u kategoriji do 60 kilograma.

Prvenstvo koje je održano u Živinicama, zamišljeno po sistemu eliminacije, donijelo je titulu državnog prvaka za Karahodžića. Nakon što se dva protivnika nisu pojavila na prvenstvu, treći je predao meč prije samog početka borbe. Ovim je Karahodžić, bez borbi, uspio obezbijediti titulu državnog prvaka u boksu u kategoriji do 60 kilograma, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

"Bio sam spreman za nekoliko borbi, međutim protivnici se nisu pojavili. Jedini bokser koji se pojavio kao potencijalni suparnik odustao je pred samu borbu. Ovo će biti samo motiv više da u reprezentaciji dam svoj maksimum", kazao je Karahodžić.

Dodao je da je ponosan na činjenicu da je prvi sportista iz Velike Kladuše koji je uspio obezbijediti mjesto u seniorskoj bokserskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Učitaj još novosti