18. 04. 2017 - 17:41
John Terry napušta Chelsea
907
Shares
John Terry napušta Chelsea

Veteran

John Terry napušta Chelsea

Fena
18. 04. 2017 - 17:41
0
Shares

Nakon 22 godine provedene na Stamford Bridgeu, bivši engleski reprezentativac John Terry (36) na koncu ove sezone napušta redove Chelsea.

Međutim, legendarni kapetan 'Bluesa' još uvijek ne razmišlja o prekidu karijere.

"Nakon što sam dobro razmislio o svemu shvatio sam kako je vrijeme za rastanak. Klub i ja smo oduvijek imali fantastičan odnos, međutim vrijeme je za nove izazove. Još uvijek nisam rekao sve," kazao je Terry koji je u dresu 'Bluesa' sakupio 713 nastupa i postigao 66 golova.

Po broju odigranih utakmica u dresu 'Bluesa' je na trećem mjestu iza Rona Harrisa (795) i Petera Bonettija (729). No vodi u klubu po broju nastupa u prvenstvu (488).

"Oduvijek sam imao osjećaj da sam stigao u klub u idealnom trenutku. Uvijek ću biti 'Blue', bez obzira gdje nastavim karijeru," dodao je Terry.

U klub je stigao sa 14 godina nakon što je prve nogometne korake načinio u West Hamu. Za prvu momčad je debitirao u listopadu 1998. u Liga kupu protiv Aston Ville, u prvoj momčadi ustalio se u sezoni 2000/01., a kapetan je postao 2004. godine.

Osvojio je ukupno 16 trofeja pri čemu Ligu prvaka 2012. godine, te četiri engleska prvenstva, prenosi Hina.

"Terry je od prvog dana bio naš pravi lider. Nosio je ovaj klub 22 godine i hvala mu na svemu. Ponosan sam što sam igrao s njim," poručio je legendarni napadač Didier Drogba koji je s Terryjem dijelio svlačionicu ukupno devet sezona.

Oglasio se još jedan od velikana 'Bluesa' Frank Lampard, koji smatra kako je Terry bio najbolji obrambeni igrač u povijesti Premiershipa.

"Bio je ključni igrač jedne sjajne ere ovog kluba. Bio je najuspješniji kapetan u klupskoj povijesti, a možda i najbolji branič u Premiershipu," kazao je Lampard.

Terry nije želio otkriti gdje će nastaviti karijeru. Dobio je niz sjajnih ponuda iz Kine, UAE i SAD, no za sada ne otkriva svoje planove.

"Potpuno mi je jasno kako u redovima Chelsea ne mogu očekivati punu minutažu, a ja želim i još uvijek mogu igrati. Za sada nisam donio odluku gdje ću nastaviti karijeru," kazao je.

Učitaj još novosti