19. 04. 2017 - 17:06
DRAMA U LIGI PRVAKA: Policija izbacila trojicu igrača Bayerna...
907
Shares
DRAMA U LIGI PRVAKA: Policija izbacila trojicu igrača Bayerna iz svlačionice sudija

Sudijska nepravda

DRAMA U LIGI PRVAKA: Policija izbacila trojicu igrača Bayerna iz svlačionice sudija

Sport.ba
19. 04. 2017 - 17:06
0
Shares

Drama u dvomeču između Reala i Bayerna (4:2 u produžecima, 2:1) u četvrtfinalu Lige prvaka trajala je 210 minuta na terenu, a ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u hodnicima stadiona "Santiago Bernabeu" poslije revanš utakmice. Bavarci, bijesni zbog lošeg suđenja, nisu mogli da se zaustave u protestima, tako da je na kraju policija morala da izbaci iz sudijske svlačionice Roberta Levandovskog, Aleixa Vidala i Thiaga Alcantaru.

- Ovakva pljačka ne smije da se dešava u Ligi prvaka. Zapitali smo se da li je moguće da su nam tako nešto uradili. Željeli smo polufinale, ali sada osjećamo gnev, jer je sudija odlučio meč. Napravio je mnogo grešaka, osramotio nas i izbacio iz takmičenja. U momentima kada su domaći počeli da strahuju, on je počeo svoj show - rekao je vezista gostiju Vidal, koji je dobio crveni karton, iako se na snimku vidjelo da nije trebalo da dobije drugi žuti.

Osim isključenja, sve iz redova njemačkog prvaka pogodilo je i to što je Christiano Ronaldo od svoja tri pogotka dva postigao iz offsidea, s tim što je drugi u 105. minutu bio očigledan.

- Pokradeni smo i to moram da kažem, s obzirom na to da je sudija upropastio odličan meč. Rijetko kada pričam o arbitrima, ali oni su griješili, ne mi... Čovjek sa pištaljkom napravio je sebi reklamu, umjesto da bude reklama za fudbal - izjavio je krilni napadač Bajerna Arjen Robben.

I zaista, video-snimci su potvrdili da su Bavarci bili oštećeni odlukama Viktora Kassaija i njegovih pomoćnica. Međutim, igrači i čelnici minhenskog kluba su potpuno zaboravili da im je sudija poklonio penal u prvoj utakmici, koji nisu iskoristili pri rezultatu 1:0. Apsolutne pravde nije bilo ni u Minhenu, ni u Madridu, kao ni u revanšu osmine finala između Barcelone i PSG-a, kada su arbitri dali vjetar u leđa Kataloncima da naprave historijski preokret (6:1, 0:4).

Sve ove žalbe, pritužbe... poraženih će se brzo zaboraviti. Pobjednici čekaju žrijeb u petak (12.00) za polufinale. 

Učitaj još novosti