19. 04. 2017 - 18:49
BARCELONA PROTIV JUVENTUSA: Hoće li se ponoviti podvig kao...
907
Shares
BARCELONA PROTIV JUVENTUSA: Hoće li se ponoviti podvig kao protiv PSG-a u osmini finala?

Liga prvaka

BARCELONA PROTIV JUVENTUSA: Hoće li se ponoviti podvig kao protiv PSG-a u osmini finala?

Sport.ba
19. 04. 2017 - 18:49
0
Shares

Barcelona večeras traži drugo ‘čudo’, još jednu ‘remontadu’, nakon što su to već izveli protiv PSG-a u osmini finala, večeras im treba novi sličan podvig protiv Juventusa kako bi vidjeli polufinale Lige prvaka.

Prošlog utorka u Torinu odbrana Katalonaca bila je vrlo propusna, stoga su primili tri pogotka, a Juve se odlično branio, tako da Barci ništa nije značio posjed lopte od 66 posto. U odnosu na prvi susret, Luis Enrique može računati na Busquetsa, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, tako da se Mascherano može vratiti u odbranu.

To znači da trener Katalonaca neće morati posezati za Mathieuom, koji je odigrao prvo poluvrijeme u Torinu i bio najslabija karika Barcelone, djelovao je dosta izgubljeno. 

Katalonci se hrabre, uvjereni su da mogu odigrati slično kao protiv PSG-a, kada su nadoknadili i veći poraz (0:4), no pitat će se nešto i Juventus, odnosno hoće li ‘stara dama’ biti pasivna poput Parižana i dopustiti im da preokrenu velik zaostatak. 

- Prošli rezultati na Camp Nouu i nedavna ‘remontada’ s PSG-om nam daju samopouzdanje. Naši navijači trebaju napraviti ludi ambijent, koji bi stvorio uvjete za podvig. U Torinu je Juve odigrao odlično prvo poluvrijeme, a mi ćemo nastojati podignuti ritam svih 90 minuta. Svašta je moguće u fudbalu, trebat će nam što više igrača na najvišem nivou, ali mislim da bi nam i Messi na 25 posto dao veliko doprinos - kazao je Luis Enrique, koji je već ranije najavio svoj odlazak na kraju sezone. 

U sastavu domaćina očekuje se Ivan Rakitić, a Juventus bi trebao zaigrati s identičnom jedanestoricom kao u prvoj utakmici.

Učitaj još novosti