21. 04. 2017 - 15:27
Slišković se vraća na "mjesto zločina"!
907
Shares
Slišković se vraća na

Zadnji put na Tušnju gostovao 2006.

Slišković se vraća na "mjesto zločina"!

21. 04. 2017 - 15:27
0
Shares

Prošlo je 11 godina otkako je Blaž Slišković posljednji put posjetio Tušanj. Sutra će ponovo koračati tuzlanskim hramom fudbala sa klupe predvodeći Zrinjski u novom pohodu na titulu prvaka BiH.

Tog septembra 2006. godine Slišković je kao trener Zrinjskog Slobodi nanio jedan od najtežih poraza u istoriji Crveno - crnih. Mostarci su slavili sa visokih 0:6, a Sliškoviću nije bilo teško da se prisjeti tih slatkih trenutaka:

“Sjećam se te utakmice, iako je bila davno. Nakon susreta navijači su nas ispratili velikim pljeskom, što se rijetko događa na našim stadionima. Daj Bože da bude tako i sutra. Ne mora biti toliki rezultat, ali prije svega želja je da bude kvalitetna, fer i korektna utakmica, a u takvom nadmetanju vjerujem da smo kvalitetniji, i da ćemo to i pokazati“, istakao je Slišković, te analizirao današnju Slobodu:

“Sloboda dosta oscilira u igri, ali imaju kvalitetne pojedince na koje moramo obratiti pažnju. Ukoliko se neki od njih razigraju, onda je to već opasan protivnik. Vjerujem da ćemo njihove dobre strane anulirati, odnosno da ćemo pokazati one naše dobre. Idemo igrati otvoreno, a vidjet ćemo koliko će nam teren omogućiti da razvijamo onošto smo zamislili. Od terena i uvjeta zavisit će i sastav koji ćemo odrediti pred utakmicu.“

Učitaj još novosti