24. 04. 2017 - 12:45
NAKON EL CLASICA: Kome će se otvoriti karte na kraju Primere?!
907
Shares
NAKON EL CLASICA: Kome će se otvoriti karte na kraju Primere?!

Mrtva trka do kraja

NAKON EL CLASICA: Kome će se otvoriti karte na kraju Primere?!

24. 04. 2017 - 12:45
0
Shares

Fudbalski svijet po ko zna koji put imao je privilegiju da još jednom uživa u El Clasicu.

Kraljevi i Blaugrana ponovo su fudbalskim sladokuscima servirali ljepoticu godine. Pet golova, bezbroj šansi, lijep, napadački i atraktivan fudbal...samo su neki od detalja koji su obilježili sinoćnji derbi na Santiago Bernabeu.

Zar nam treba šta više?

Na kraju, Katalonci su slavili pobjedu 2:3 čime su se sa 75 bodova izjednačili na vrhu tabele sa Realom.

Do kraja sezone Real ima izuzetno zgusnut raspored. Odigraće čak osam utakmica, dok će Barca do 21. maja odraditi šest susreta. Prednost Katalonaca je što ne igraju Ligu prvaka. Real će 2. i 10. maja imati mečeve polufinala ovog elitnog takmičenja, a protivnik je Atletico Madrid.

Što se prvenstva tiče, Barcelona ima pet utakmica do kraja, a u čak tri utakmice su domaći. Već u srijedu su domaćini Osasuni, a još kod kuće igraju sa Villarrealom i Eibarom. Sa Baskijcima igraju u posljednjem kolu 21. maja. Dva gostovanja Barce neće biti lagana. Narednog vikenda na rasporedu je duel protiv gradskog rivala Espanyola, a 14. maja će odigrati meč protiv Las Palmasa.

Real u prvenstvu mora odraditi čak četiri gostovanja. U srijedu gostuju Deportivu, a na gostovanje još moraju u Granadu, Malagu i u Vigo kod Celte, protiv koje je meč odgođen. Domaće utakmice igraće protiv Valencije i Seville.

Zanimljivo nema šta!

Učitaj još novosti