26. 04. 2017 - 18:41
NBA DRAFT: Iz ABA lige preko bare ide sedam košarkaša?!
907
Shares
NBA DRAFT: Iz ABA lige preko bare ide sedam košarkaša?!

Veliki interes sa igrače sa ovih prostora

NBA DRAFT: Iz ABA lige preko bare ide sedam košarkaša?!

26. 04. 2017 - 18:41
0
Shares

Četiri košarkaša koja igraju za srpske timove prijavljena su za ovogodišnji NBA draft. Trojica su iz Mega Leksa, a jedan iz Crvene zvezde.

Boriša Simanić je jedini potencijalni NBA rookie iz redova šampiona ABA lige, a Vlatko Čančar, Alfa Kaba i Kostja Mušidi čine potencijalnu draft trojku iz Mega Leksa.

Simanić ima 19 godina, visok je 208 centimetara i igra na mjestu krilnog centra. Za Zvezdu je u ABA ligi ove sezone prosječno bilježio 3 poena, 1,3 skoka i 0,3 blokade po utakmici.

"Trojka" iz Mega Leksa pokrivaju tri pozicije na parketu. Mušidi (18) je njemački bek, Čančar (20) je slovenački krilni igrač, a Kaba (20) francuski krilni centar. 

Vlasnik Mega Leksa i menadžer Miško Ražnatović kratko je za "B92" prokomentarisao da je još vrlo rano govoriti o projekcijama i pozicijama koje bi igrači Mega Leksa mogli da zauzmu na draftu. 

Više o tome će se znati krajem maja kada se svede spisak igrača, a do tada je ovaj spisak podložan promjenama i odustajanjima igrača. Od ukupno 182 prijavljena igrača do sada, sedmorica igraju za klubove iz ABA lige. 

Osim navedene četvorice, tu su Aleksa Ilić iz Budućnosti, Lovro Mazalin iz Zadra i Nik Slavica iz Cibone. Njima bi od momaka sa ovih prostora mogli da se pridruže i Luka Božić iz KK Zagreb i Leo Čizmić koji igra za Sevillu. 

Najveći broj košarkaša, koji su do sada podnijeli prijave za učešće na draftu, 137, je sa američkih univerziteta, a 45 je sa ostalih kontinenata. 


 

Učitaj još novosti