27. 04. 2017 - 19:01
TRENIRAĆE EKIPU DO 18 GODINA: Gerrard stvara nove gerrarde!
907
Shares
TRENIRAĆE EKIPU DO 18 GODINA: Gerrard stvara nove gerrarde!

Legenda Redsa dobila novi posao

TRENIRAĆE EKIPU DO 18 GODINA: Gerrard stvara nove gerrarde!

27. 04. 2017 - 19:01
0
Shares

Liverpool je danas putem svoje zvanične stranice objavio da će Steven Gerrard preuzeti ekipu uzrasta do 18 godina.

Bit će to novi korak u Gerrardovoj epizodi u Liverpoolu, koja traje još otkad je postao profesionalni fudbaler, uz kraći prekid nakon njegovog odlaska u američki MLS. Gerrard se u februaru vratio u klub u nedefinisanoj ulozi savjetnika za mlade igrače, a od naredne sezone ta će uloga postati nešto konkretnija. Legendarni veznjak Liverpoola preuzet će ekipu do 18 godina, pošto će dosadašnji trener tog tima Neil Critchley preuzeti ekipu do 23 godine.

Dosadašnji trener ekipe do 23 godine Mike Garrity ostat će raditi u stručnom štabu Critchleya. Nekadašnji kapiten Liverpoola priznao je da je jako uzbuđen zbog činjenice da će dobiti šansu da se još direktnije posveti radu i razvoju klupskih mlađih igrača.

"Ovo je sjajan osjećaj. Uživao sam u svom dosadašnjem kratkom iskustvu rada u akademiji i mislim da sam već mnogo naučio od trenerskog osoblja. Nakon razgovora sa Alexom Inglethorpeom (direktor akademije Liverpoola), osjetili smo da je vrijeme da prihvatim konkretniju trenersku ulogu", kazao je Gerrard.

Dodao je i da se nada da će pomoći mladim igračima u njihovom razvoju. "Neill Critchley je uradio sjajan posao sa ekipom do 18 godina, a ja se nadam da mogu nastaviti tamo gdje je on stao. Želim stvarati igrače ne samo za ekipu do 23 godine, nego i za prvi tim, želim stvarati buduće zvijezde Liverpoola", istakao je bivši kapiten Liverpoola. 

 

Učitaj još novosti