27. 04. 2017 - 21:44
NAJVEĆI KOJI SU OSTALI BEZ LIGE PRVAKA: Imena od kojih se vrti...
907
Shares
NAJVEĆI KOJI SU OSTALI BEZ LIGE PRVAKA: Imena od kojih se vrti u glavi!

Anketa UEFA

NAJVEĆI KOJI SU OSTALI BEZ LIGE PRVAKA: Imena od kojih se vrti u glavi!

27. 04. 2017 - 21:44
0
Shares

Liga prvaka za sezonu 2016/2017 ulazi u svoju završnu fazu, a naredne sedmice će biti odigrane prve utakmice polufinala.

U pripremi atmosfere pred završnicu takmičenja, UEFA je objavila interesantnu anketu. Postavila je pitanje navijačima širom Evrope i svijeta da se izjasne o tome ko je za njih najbolji igrač koji nikad nije osvojio Ligu prvaka.

Najinteresantnije ime na listi je Gianluigi Buffon, koji ove sezone ima šansu da postane prvak Evrope sa Juventusom, a golman Stare dame iz Torina ranije je izgubio finale 2003. i 2015. godine. Osim Buffona, na listi se od aktivnih fudbalera nalaze još i Zlatan Ibrahimović i Sergio Aguero te Francesco Totti čije su šanse za osvajanje Lige prvaka u budućnosti ipak nešto manje, a tu je i Robert Lewandowski, koji bi sa Bayernom morao u jednoj od narednih sezona biti prvak Evrope nastavi li se klub držati kursa na kojem se trenutno nalazi.

Pored ovih imena, na listi su i velikani evropskog fudbala poput Pavela Nedveda, Ronalda, Patricka Vieire, Gabriela Omara Batistute, Lothara Matthausa, Liliana Thurama, Hernana Crespa i drugih.

 

Učitaj još novosti