01. 05. 2017 - 12:46
VELIKO POSPREMANJE NA SANTIAGO BERNABEU: Pet igrača koji...
907
Shares
VELIKO POSPREMANJE NA SANTIAGO BERNABEU: Pet igrača koji napuštaju Real ovog ljeta

Primera liga

VELIKO POSPREMANJE NA SANTIAGO BERNABEU: Pet igrača koji napuštaju Real ovog ljeta

Sport.ba
01. 05. 2017 - 12:46
0
Shares

Real Madrid se ne može požaliti na ovu sezonu u kojoj je trenutno bodovno izjednačen s Barcelonom na vrhu Primere, ali ima utakmicu manje.

U dobroj su poziciji Madrižani da se okrune naslovom u Španjolskoj, prvim nakon 2012. godine.

U polufinalu Lige prvaka 'Kraljeviće' čeka gradski rival Atletico i Zinedine Zidane može biti zadovoljan rezultatima i sa svojom momčadi.

U El Clasicu protiv Barcelone prošlog vikenda s klupe je uveo Marca Asensija i Jamesa Rodrigueza, dok su Isco i Alvaro Morata sjedili na klupi.

Unatoč sjajnoj momčadi, jasno je da Zidane neće moći zadržati isti sastav, neki igrači žele veće minutaže i više prilika za dokazivanje pa se portal za nogometnu statistiku Squawka poigrao s mogućim imenima koja bi mogla napustiti 'kraljevski klub' ovog ljeta, prenosi Germanijak.

Pepeu ugovor istječe na kraju lipnja i njegov odlazak je gotovo siguran, a tko su ostali kandidati?

James Rodriguez

Kolumbijac James Rodriguez imao je sjajan nastup na Svjetskom prvenstvu 2014. godine i tog ljeta je stigao u Real Madrid za 75 milijuna eura. 'Kraljevi' su prodali Angela Di Mariju i doveli Kolumbijca, koji je zablistao u debitantskoj sezoni ali kola su za njega krenula nizbrdo kada je klub napustio Carlo Ancelotti. Njegovi nasljednici, Rafael Benitez i sadašnji trener Zinedine Zidane nisu redovito koristili njegove usluge. Trenutno je zamjena kod Zidanea, zabio je pogodak za izjednačenje u El Clasicu protiv Barcelone, ušavši s klupe, a ove sezone do sada ima učinak od šest golova u Primeri i tri u Kupu kralja. Squawka predviđa kako će zbog manjka prilike 25-godišnjak ovog ljeta za velike novce ipak napustiti Santiago Bernabeuu te bi talent i karijeru mogao razvijati negdje drugdje.

Fabio Coentrao

Na ovog 29-godišnjaka se gotovo u potpunosti zaboravilo. Ove je sezone u Primeri za Real odigrao samo 79 minuta i ubilježio tek dva nastupa. U Kupu kralja je odigrao 32 minute, a Europi 96 minuta. 2011. godine je stigao u Madrid za 30 milijuna eura iz Benfice, a 2015. godine je otišao na posudbu u Monaco na jednu sezonu. Neko se vrijeme smatralo kako će se natjecati s Marcelom ali nije uspio. Rijetko igra i Squawka navodi kako će ga se Real riješiti za bilo kakvu odštetu.

Keylor Navas

Kostarikanski vratar je odradio sjajan posao u El Clasicu, no pitanje je što će biti s njime. Dobro je poznata činjenica da je Real prije dvije godine bio na korak od dovođenja Davida De Gee, ali je transfer propao u posljednji tren zbog papirologije. Ovog ljeta se takav propust ne bi trebao dogoditi. Prema posljednjim informacijama iz Španjolske, De Gea je već zatražio od Josea Mourinha da ga pusti u Real. Ako se to dogodi, Navas će izgubiti poziciju broj jedan među vratnicama i teško će se zadovoljiti da De Gei gleda u leđa, stoga je prodaja najbolje rješenje.

Mariano

Vjerojatno se možda pitati tko je Mariano? 23-godišnji napadač je igrao za B momčad Reala i nakon nekoliko obećavajućih nastupa u predsezoni, dobio je poziv u seniorsku momčad. Ali još uvijek nije na razini igranja za prvu momčad, pa nekako najbolje zvuči opcija posudbe u neku sredinu gdje će se 'kaliti', dobiti na samopouzdanju i onda dobro prodati.

Alvaro Morata

Izuzev kada na raspolaganju nije imao Karima Benzemu, Zidane je koristio druge opcije. Tako je Morata ove sezone odigrao 22 utakmice u Primeri, odnosno ukupno 1145 minuta. Zabio je 13 golova, od čega posljednji u golijadi protiv Deportiva. 24-godišnjaku treba konstanta igranja. Kvalitetu ima, a s proporcionalnom minutažom bi mogao postati pravi prvoklasni napadač. Vidjet ćemo hoće li mu to uspjeti u Realu, ali 'Kraljevi' spremaju velika pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, posebice u napadu, što bi značilo da Morata neće biti previše zadovoljan. Interesa drugih klubova ne nedostaje i mogao bi se u pravom svjetlu pokazati negdje drugdje.

Učitaj još novosti