01. 05. 2017 - 12:51
(VIDEO) Joshuu izazvao prvak sa impresivijim skorom od Engleza
907
Shares
(VIDEO) Joshuu izazvao prvak sa impresivijim skorom od Engleza

Novi izazov

(VIDEO) Joshuu izazvao prvak sa impresivijim skorom od Engleza

Sport.ba
01. 05. 2017 - 12:51
0
Shares

Dojmovi s meča Joshue i Klička još se nisu slegli, no idemo korak dalje i predstavimo potencijalno najatraktivniji boksački meč svih vremena.

Iza nas je spektakularni boksački meč za ujedinjenje tri naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Anthony Joshua nokautirao je Vladimira Klička u 11. rundi dvoboja i bacio u delirij prepuni londonski Wembley (90 tisuća navijača). Bila je to jedna od najboljih borbi svih vremana, jedna koja će definitivno ući u povijest, piše N1.

Pitanje mnogih nakon ovakve poslastice bilo je: Što je sljedeće i može li bolje od ovoga? Može! Iako Kličko prema ugovoru ima pravo zatražiti revanš protiv Joshue, te iako se otvoreno nudi čovjek koji je prethodno porazio Vladimira, Tyson Fury, bolje od bilo čega bio bi meč Engleza iz Watforda i Deontayja "Brončanog bombardera" Wildera (31), piše Dnevnik.

Riječ je o još jednom neporaženom boksaču u teškoj kategoriji, koji je 37 od svojih 38 dvoboja završavao nokautom! Još impresivnije zvuči podatak da je čak 18 nokauta stiglo u prvoj rundi meča. Podsjetimo, Joshua je u 19 mečeva ostvario isto toliko nokauta.

Amerikanac je 201 centimetara visoki borac, raspona ruku 211 centimetara. Znači tri je centimetara viši od Joshue i ima isto toliko centimetara duži raspon ruku od Engleza. Joshua je jedino teži i to četiri kilograma od Wildera.

Brončani bombarder je boksač razornog udarca od kojeg suparnici padaju u nesvijest kao od šale i nakon toga ne znaju što ih je snašlo.

Joshua i Kličko osvijetlali su obraz teškoj kategoriji, no održavanje revanša nema prevelikog smisla, kao ni borba Anthonyja s Furyjem. Teško da će Kličko pružiti još jednu ovakvu predstavu koja je oduševila i iznenadila mnoge. Za Furyja je pak upitno hoće li se ikada vratiti na razinu na kojoj je bio, a čak i da se vrati mišljenje većine je da je Joshua ipak daleko kvalitetniji boksač.

Stoga, bilo bi idealno kada bi boksačke organizacije, promotori i svi koji imaju bilo kakvog utjecaja u boksu, krenuli u ostvarivanje možda i najveće borbe svih vremena. Po imenima neće biti veća od primjerice Alija i Foremana, no Joshua i Wilder imaju potencijala prirediti spektakl kakav se ne pamti još od 1974. godine i meča "Rumble in the Jungle". Podsjetimo, tada je Ali, u po mnogima najvećem meču svih vremena, nokautirao Foremana u 8. rundi.

Učitaj još novosti