01. 05. 2017 - 14:15
Nakon uspješnih nastupa u aprilu Lejlu Tanović očekuje...
907
Shares
Nakon uspješnih nastupa u aprilu Lejlu Tanović očekuje svjetski kup u Albstadtu

Biciklizam

Nakon uspješnih nastupa u aprilu Lejlu Tanović očekuje svjetski kup u Albstadtu

Fena
01. 05. 2017 - 14:15
0
Shares

Najuspješnija bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović, takmičarka profesionalnog tima SMF iz Grčke, proteklog vikenda nastupila je na ''UCI C1'' trci u slovenačkom Kamniku i zauzela 6. mjesto te osvojila novih 18 UCI bodova.

Sedmerostruka državna prvakinja i prvakinja Balkana odličnu formu pokazala je na ''UCI C2'' utrci u Vodicama gdje je osvojila prvo mjesto i novih 30 UCI bodova, a to joj je bila druga pobjeda na međunarodnim UCI trkama, saopćeno je iz Kluba brdskog biciklizma ''Puls''.

- Staza u Vodicama je veoma teška a radi tehničkih dionica zahtjeva mnogo koncentracije. Pobjeda mi mnogo znači jer sam ovdje imala svoj prvi nastup na UCI trci prije pet godina. Veoma mi je drago što sam popravila vrijeme u odnosu na prošlu godinu, što je pokazatelj rada i napretka. Sada me očekuju treninzi i pripreme za svjetski kup - rekla je Tanović. 

Tanović je u nastupila na sedam trka u aprilu i time završila pripreme za nadolazeći svjetski kup u njemačkom Albstadtu, koji će biti održan 27. maja. U aprilu je osvojila 104 UCI boda, te očekuje veliki napredak na UCI rankingu.

Učitaj još novosti