01. 05. 2017 - 14:48
NBA liga izgubila još jednog velikana: Paul Pierce rekao...
907
Shares
NBA liga izgubila još jednog velikana: Paul Pierce rekao zbogom košarci

Legenda Celticsa

NBA liga izgubila još jednog velikana: Paul Pierce rekao zbogom košarci

Sport.ba
01. 05. 2017 - 14:48
0
Shares

Emotivna večer u Los Angelesu okončana je umirovljenjem jednog od najvećih igrača Boston Celticsa i kompletne NBA lige.

Nakon čak 19 godina provedenih u NBA ligi od profesionalne karijere oprostio se legendarni košarkaš Paul Pierce. Utah Jazz krivac je za rano opraštanje LA Clippersa od ovogodišnjeg doigravanja, posljednje od četiri momčadi za koje je Pierce zaigrao. The Truth je u posljednjoj utakmici svoje karijere upisao 21 minutu na parketu, što mu je bilo dovoljno za šest poena i tri skoka. Posljednji poen ubacio je tijekom treće četvrtine s linije slobodnog bacanja, piše Gol.hr.

"Svake godine postavljamo cilj da budemo prvaci. Već sam 19 godina u ovome i teško je progutati gorku pilulu po 18. put. Sretan sam što sam bio dio svega ovoga i odlazim sretan. Bila je ovo zabavna avantura", rekao je 39-godišnji Pierce u posljednjem intervjuu nakon utakmice.

Pierce je izabran kao 10. pick prve runde NBA drafta 1998. godine od Boston Celticsa. Čak 15 godina proveo je u Keltima, koje je predvodio do velikog NBA finala 2008. i 2010. godine. Naslovom prvaka okitio se samo 2008. kada je ujedno bio proglašen i najkorisnijim igračem finala.

Nakon razlaza sa Celticsima, Pierce je najprije otišao u Brooklyn, a potom i kratko u Washington Wizardse. Točku na i svoje veličanstvene karijere stavio je u Clippersima, čiji je dres nosio od 2015. godine. The Truth (nadimak koji mu je nadjenuo Shaq O'Neal) je karijeru završio s prosjekom od 19.7 poena, 5.6 skokova i 3.5 asistencija po susretu.

Učitaj još novosti