15. 05. 2017 - 23:20
MAMUZE OSTAJU BEZ NAJJAČE KARIKE: Leonard ne igra drugi meč...
907
Shares
MAMUZE OSTAJU BEZ NAJJAČE KARIKE: Leonard ne igra drugi meč protiv Ratnika, upitan do kraja serije

NBA

MAMUZE OSTAJU BEZ NAJJAČE KARIKE: Leonard ne igra drugi meč protiv Ratnika, upitan do kraja serije

15. 05. 2017 - 23:20
0
Shares

San Antonio Spursi su doživjeli poraz u prvoj utakmici finalne serije zapadne konferencije NBA rezultatom 113:111 od Golden State Warriorsa, a veliku ulogu u ispuštanju vodstva od 25 razlike imala je povreda najboljeg igrača ekipe Kawhija Leonarda.

Naime, Leonard se povrijedio 20 minuta prije kraja utakmice. Tačnije, nakon postignutog koša je doskočio na nogu Zaze Pachulie što je uzrokovalo povredu zgloba, koji je već neko vrijeme 'načet'. Kawhi se nakon utakmice nije žalio na Pachuliu rekavši da ne misli da ga je košarkaš Warriorsa namjerno povrijedio, no trener Spursa Gregg Popovich je otvoreno rekao da je to bio 'prljav potez'.

Osim toga, Popovich je u izjavi za američke medije potvrdio da Kawhi Leonard neće igrati narednu utakmicu. Bit će to veliki hendikep za ekipu iz Teksasa, no koja je u seriji protiv Rocketsa pokazala da zna igrati i bez njega. Ipak, Warriorsi su puno jača ekipa od Raketa, pa je teško očekivati da će do pobjede u drugoj utakmici serije, koja se igra već sutra navečer.

 

Učitaj još novosti