16. 05. 2017 - 21:23
PACHULIA ODGOVORIO POPOVICHU: "Igram košarku već 14 godina i...
907
Shares
PACHULIA ODGOVORIO POPOVICHU:

NBA

PACHULIA ODGOVORIO POPOVICHU: "Igram košarku već 14 godina i moj pristup je oduvijek isti, nisam prljav igrač!

16. 05. 2017 - 21:23
0
Shares

Golden State Warriorsi su slavili protiv San Antonio Spursa u prvoj utakmici finala zapadne konferencije (113:111), a nakon utakmice se samo priča o povredi najboljeg igrača gostujuće ekipe, Kawhija Leonarda. 

Kawhi se povrijedio nakon što je doskočio na nogu igrača Ratnika, Zaze Pachulie, a trener Spursa Gregg Popovich ga je optužio da je prljav igrač.

Pachulia nije ostao dužan Popovichu te je ekspresno odgovorio na njegovu izjavu. 

"Igram košarku već 14 godina i moj pristup je oduvijek isti. Otkad igram u NBA dajem sve od sebe na svakoj utakmici. Tako da se nimalo ne slažem s izjavom da sam ja prljav igrač, jer to nisam. Volim ovu igru, igram najbolje što mogu i tako je od prvog dana", rekao je Pachulia nakon posljednje treninga Warriorsa. 

Vodstvo NBA je saopštilo da Pachulia neće snositi nikakve posljedice nakon povrede Leonarda jer se smatra da ga nije namjerno povrijedio. Ponajbolji igrač Spursa će propustiti drugu utakmicu finalne serije, no to neće biti prvi meč koji je propustio ovom doigravanju, a njegov tim se odlično snašao i bez njega na utakmici protiv Houston Rocketsa, koje su eliminisali u prošloj rundi. Naredna utakmica između Warriorsa i Spursa na rasporedu je večeras.

Učitaj još novosti